Bilgisayara Video Kaydetme(Firefox İçin-Resimli Anlatım)

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.857
Tepki
49.341
Puan
113
Yaş
39
Konum
Çıkmaz Sokak
İzlediğimiz videoları bilgisayara kaydetmek isteriz bazen ama genelde video sitelerinde bilgisayara video indirme seçeneği bulunmamakta.

Ben de firefox internet tarayıcısı ile bilgisayara nasıl video kaydedebileceğinizi anlatacağım.

Öncelikle bilgisayara firefox internet tarayıcısını yüklemek gerekiyor.Ardından Firefox a eklenen Download Helper programcığını da Firefox’a ekleyip kurmalısınız.

Download Helper’i Firefox’a Ekleme

Öncelikle Firefox internet tarayıcısını açalım.Araçlar-Eklentiler sekmesine tıklayalım.



Karşınıza aşağıdaki gibi bir pencere gelecek.Bu pencerede Download Helper uygulaması varsa Firefox a ekle diyerek Firefox a ekleyebilirsiniz.Eğer yoksa pencerenin sağ üst kısmındaki Tüm eklentilere bak yazısına tıklayın.



Yazıya tıkladıktan sonra,firefox programında sekme olarak şu sayfaya benzer sayfa açılacak.



Sayfanın solundaki sekmelerden Download Management sekmesine tıklayın.Açılan sayfada Download Helper uygulamasını bulun ve tıklayın.



Tıkladıktan sonra,açılan sayfada Add to Firefox a tıklayın.



Add to Firefox a tıkladıktan sonra karşınıza aşağıdaki gibi bir pencere çıkacak.Burada kısa bir süre sonra şimdi kur seçeneği açılacak ona tıklayın ve eklentiyi Firefox a kurun.



Hemen burada bir ekleme yapayım,Araçlar –Eklentiler sekmesine tıkladığınızda yüklemesi önerilen programların arasında Download Helper uygulaması varsa,oradan Firefox a ekle dediğinizde de yukarıdaki pencere açılacaktır.

Program kurulduktan sonra,Firefox uygulamasını yeniden başlat diye bir seçenek gelecek.Buna tıklayın ve firefox u yeniden başlatın.

Download Helper kuruldu ve çalışmaya hazır.Şimdi ise sıra geldi videoyu bilgisayara yüklemeye.

Firefox u açtık.Video sitelerinden birini(ya da herhangi bir video linki,fark etmez) açıp yüklemek istediğimiz videoyu da açalım.

Sonra Download Helper in sekmesine tıklayalım ve videoyu seçelim,indir seçeneğine tıklayıp videoyu bilgisayarımıza indirelim.



Yalnız bu kaydedilen dosyalar .flv formatındadır;yani Windows Media Player bu uzantıyı oynatabilecek eklentiye sahip değil şu anda.

FLV Dosyasının Uzantısını Değiştirme

Öncelikle .flv dosyasını uygun moda çevirebilecek programları bulmak gerek.Ben bu işlem için Total Video Converter programını kullanıyorum.Bildiğim kadarı ile forumumuzda bu değişikliği yapabilen programlar da bulunmakta ancak benim elimde bu program bulunduğundan dolayı,bu programla anlatacağım.

Total Video Converter’i açtık.

Sonra Programda sol altta bulunan New Task a tıklayıp Import Media Files seçeneğini seçiyoruz.



Seçeneği seçtikten sonra,açılan pencereden dönüştüreceğimiz dosyayı seçiyoruz.



Karşımıza gelen ikinci pencerede çevirilecek formatı tıklıyoruz.Kaydettiğimiz bu dosyayı videoya çevirmek için video file sekmesine tıklıyoruz ve Windows Media Playerin desteklediği formatlardan birini seçiyoruz.Ben bu noktada wmv uzantısını seçeceğim.



Seçtikten sonra programın ana penceresine geri dönüyoruz.Son olarak aşağıdaki Convert Now seçeneğine tıklayarak dosyayı dönüştürüyoruz.



Çevrildiğine dair diyalog kutusu ve işlem bittiğinde dosyanın kaydedildiği klasör açılacak.

İşte böylece bilgisayara video kaydedip değişik bir formata çevirdik.

Yok ben videosunu izlemek istemem sadece ses olsun derseniz bu programla mp3 e de başka ses formatlarına da çevirebilirsiniz.

Dipnot:Download Helper ile yüklediğiniz dosya,eğer benim kullandığım programı kullanırsanız aynı şekliyle(flv olarak) yüklendiği klasörde kalacaktır,çevirdiğiniz dosya da programda ayarladığınız klasöre kaydedilecektir.alıntı
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst