Bıldırcın yumurtası ilaç olarak nasıl kullanılır?

Kristen Stewart

Daimi Üye
Tepki
49.294
Tavuk yumurtasına nazaran 5 kat daha fazla fosfor, 8 kat demir, 9 kat protein içeren bıldırcın yumurtası öksürük ve alerjiye karşı en etkili ilaçlardan. Bıldırcın yumurtasını nasıl ilaç olarak kullanacağınız ise önemli...

Anadolu Üniversitesi Sağlık Kulubü'nün internet sitesinde yer alan makalade, öksürük rahatsızlığı yaşayan bir doktor başından geçen ilginç olayları anlattı. Operatör Doktor Aytekin Ertuğrul, 6 ay boyunca yaşadığı öksürük rahatsızlığı için uzmanlara gittiğini, ilaç kullandığını ve iyileşemediğini anlattı.
Bir arkadaşının tavsiyesi ile bıldırcın yumurtasını sütle birlikte kullanarak içtiğini anlatan Ertuğrul, bunun çok faydasını gördüğünü söyledi.
Doktor Aytekin Ertuğrul, Avrupa'da astım, öksürük ve alerji gibi rahatsızlıkların bıldırcın yumurtası yardımı ile tedavi edildiğini öne sürerek, "Gramajca 5 bıldırcın yumurtası, bir tavuk yumurtasına tekabül etmektedir. Bıldırcın yumurtası 5 kat fazla fosfor, 8 kat fazla demir, 6 kat fazla B1, 15 kat fazla B2 vitamini, 9 kat fazla protein ihtiva ediyor. Güç ve zindelik vermesi, solunum, alerjik astım sorunları için tabii bir antibiyotik olması, lezzeti, salataların, mezelerin süsü, çocuklar için eğlenceli bir vitamin hapı olması ürünün en bilinen özellikleridir. Tavuk yumurtası ile yapılan her şey ve pişirme biçimi bıldırcın yumurtası ile aynen yapılabilir" dedi.

Aytekin Ertuğrul, bıldırcın yumurtasının nasıl kullanılacağını da şöyle anlattı: "Bir adet bıldırcın yumurtasını bir bardağın içine kırıyorsunuz. Bir kaşık balla karıştırıyorsunuz. Çalkalıyorsunuz. Bir bardak süte tamamlıyorsunuz. Süt oda sıcaklığında veya buzdolabından çıkarıldıktan 10 dakika sonra içilecek. 15 gün süreyle sabahları aç karnına bu kürü yapıyorsunuz. Öksürük kalmıyor, alerjik şikayet kalmıyor. Siz de iyileşme sevincini yaşıyorsunuz. İdame dozu (tedavisi) olarak ayda 5-10 adet yumurta içmeye devam. En az 3 ay."ALINTIDIR

G

guzelcem

Misafir
:besiktebebek: ben oğluma sabah ve akşam ve gece yatarken sadece çiğ yutdurdum maşaallah kendiside sevdi çok şükür çok sağlıklı... emeğinize sağlık çok faydalı bilgi.

OP
Kristen Stewart

Kristen Stewart

Daimi Üye
Tepki
49.294
Dün başladım arkadaşlar,el blendırından geçirdim köpük köpük

hiç anlamad bile kızım içinde yumurta olduğunu

inşaallah şifa olur kuzuma

derin55

Daimi Üye
Tepki
460
ben kızıma aynen böyle verdim şimdi de haşlamamı istiyorr..
minik olduğu için hoşuna gidiyor.
gerçekten hastalığı kolay yenmesini sağlıyor.
arkadaşım çocuğuna da yapıyor şimdi.
her yaptığımda aklıma geliyosunuz dua ediyorum diyor...:eek:

G

guzelcem

Misafir
vallahi doğru oğluşumun dün bıldırcın yumurtası geldi sık sık veriyorum inanın bıldırcın gibi sesi çıkıyor gelişimide süper maşaallahhhhh çiği veriyorum yutuyor:) lukkkkkkkk diye sesi geliyor oğluşumdan...:eek::eek::eek::besik::bebek:

G

guzelcem

Misafir
yavrularımıza şifa olsun :bebek::besik:ben veriyorum sık sık çok şükür bıldırcın yumurtasını çok seviyor gece gündüz tok aç hiç fark etmez yeter ki yutsun sağlıklı olsun doktor yemesin kendisi yesin şifa olsun evlatlarımıza...benim arkadaş ameliyat olmuşdu karaçiğer en geç iyileşme süresi 1 yıl dı inanın bıldırcın yumurtasını içdi çiğ günde 3 defa 3 ay içinde turp gibi oldu doktor tıptaki prof. dr çok şaşırmış arkadaşım da anlatmış hele ameliyat ve doğum sonrası da mucize bıldırcın yumurtası çabuk iyileştiriyor....

OP
Kristen Stewart

Kristen Stewart

Daimi Üye
Tepki
49.294
Dün tam 15 gün oldu ve kızımda öksürükten eser kalmadı kızlar şükürler olsun

yoruldum ayrıca teşekkür ederim sana canım,dr.un verdiği o antibiyotikler hiç bi işe yaramadı ama bıldırcın yumurtasına başlar başlamaz bıçak gibi kesti kızımın öksürüğünü

Allah razı olsun bitanem:eek:

Şahmaran.

Admin
Admin
Tepki
50.405
Bende marketten bıldırcın yumurtası aldırdım eşime.
10 gündür şiddetli öksürük problemimiz vardı.2 akşam verdim ama bu arada ilaçlarını da alması gerektiği için bıraktım.
Çünkü süt ile verdiğim için açıkçası korktum.
O halde ben ilaçları bırakıp,tekrar bıldırcınlı süt vermeyemi devam etsem aceba?

Şahmaran.

Admin
Admin
Tepki
50.405
Dün tam 15 gün oldu ve kızımda öksürükten eser kalmadı kızlar şükürler olsun

yoruldum ayrıca teşekkür ederim sana canım,dr.un verdiği o antibiyotikler hiç bi işe yaramadı ama bıldırcın yumurtasına başlar başlamaz bıçak gibi kesti kızımın öksürüğünü

Allah razı olsun bitanem:eek:

:sok Ay Fındığım bk bu mesajını yeni okudum canımyaaa..
O halde bende ilacı bırakıp bıldırcın yumurtası tedavisinemi devam etsem aceba?
Doktor ilaçları içmeye başlayınca şiddetli öksürük olucak dedi ama biz 2 gecedir gece yastığa başımızı koyar koymaz öksürmeye başlıyoruz ve kesilmesi saat gece 03'ü buluyor yaa:gitme:

OP
Kristen Stewart

Kristen Stewart

Daimi Üye
Tepki
49.294
:sok Ay Fındığım bk bu mesajını yeni okudum canımyaaa..
O halde bende ilacı bırakıp bıldırcın yumurtası tedavisinemi devam etsem aceba?
Doktor ilaçları içmeye başlayınca şiddetli öksürük olucak dedi ama biz 2 gecedir gece yastığa başımızı koyar koymaz öksürmeye başlıyoruz ve kesilmesi saat gece 03'ü buluyor yaa:gitme:

Canım bizim doktorumuz 2 antibiyot,k vermişti nerdeyse sonuna gelmiştik ilaçların

kızımda öksürük aynı şekilde devam ediyodu

yoruldum bıldırcın yumurtasını tavsiye edince antibiyoikleri bıraktım ve ilk haftasında daha öksürük baya azaldı,şimdi tamamıyle geçti

üstelik çokta faydalıymış canım

yarım bardak sütten biraz fazlasına bir kaşık bal ve bir yumurta kırıp el blendırında çekitm

köpüklü olduğu için çok hoşuna gitti kızımın

Şahmaran.

Admin
Admin
Tepki
50.405
Canım bizim doktorumuz 2 antibiyot,k vermişti nerdeyse sonuna gelmiştik ilaçların

kızımda öksürük aynı şekilde devam ediyodu

yoruldum bıldırcın yumurtasını tavsiye edince antibiyoikleri bıraktım ve ilk haftasında daha öksürük baya azaldı,şimdi tamamıyle geçti

üstelik çokta faydalıymış canım

yarım bardak sütten biraz fazlasına bir kaşık bal ve bir yumurta kırıp el blendırında çekitm

köpüklü olduğu için çok hoşuna gitti kızımın

O halde ben şöyle yapayım Fındığım.
Bu hafta sonuna kadar ilaçlarına devam edeyim gülüm.
Bitmeye yakında bıldırcın,bal karışımı süt vereyim.
Sonuçta bak sende ilaçları bitmeye yakın vermeye başlamışsın,bende öyle yaparım bende gülüm-hmm

OP
Kristen Stewart

Kristen Stewart

Daimi Üye
Tepki
49.294
O halde ben şöyle yapayım Fındığım.
Bu hafta sonuna kadar ilaçlarına devam edeyim gülüm.
Bitmeye yakında bıldırcın,bal karışımı süt vereyim.
Sonuçta bak sende ilaçları bitmeye yakın vermeye başlamışsın,bende öyle yaparım bende gülüm-hmm

Tamam canım nası istersen:eek:

ama bundan sonra öksürük tuttuğunda dr.dan önce yapacağım metodu buldum,bıldırcın yumurtası:eek:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar