maviboncuk
Daimi Üye
Malzemeler,
1 kg mantar
5 adet paprika biber
1 kutu konserve mısır
1 adet limonun suyu
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Damak tadınıza göre tuz
Hazırlanışı,
Mantarları iyice yıkayıp suyunu süzün.
Orta büyüklükte doğrayıp tencereye alın.
Üzerini geçecek kadar su ve yarım limonun suyunu ekleyin.
Yüksek ateşte mantarlar yumuşayana kadar haşlayın.
Haşlanan mantarları süzüp soğuması için bekletin.
Paprika biberleri fırında ya da ocağın üzerinde közleyin.
Közlenmiş biberlerin kabuklarını soyup doğrayın.
Konserve mantarları bol suyla yıkayıp süzün.
Derin bir kapta; mantar, zeytinyağı, tuz, yarım limonun suyu, közlenmiş biber ve mısırı iyice karıştırın.
Buzdolabında 15 dakika bekletip servis yapın.
Afiyet olsun.

alıntı...
1 kg mantar
5 adet paprika biber
1 kutu konserve mısır
1 adet limonun suyu
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Damak tadınıza göre tuz
Hazırlanışı,
Mantarları iyice yıkayıp suyunu süzün.
Orta büyüklükte doğrayıp tencereye alın.
Üzerini geçecek kadar su ve yarım limonun suyunu ekleyin.
Yüksek ateşte mantarlar yumuşayana kadar haşlayın.
Haşlanan mantarları süzüp soğuması için bekletin.
Paprika biberleri fırında ya da ocağın üzerinde közleyin.
Közlenmiş biberlerin kabuklarını soyup doğrayın.
Konserve mantarları bol suyla yıkayıp süzün.
Derin bir kapta; mantar, zeytinyağı, tuz, yarım limonun suyu, közlenmiş biber ve mısırı iyice karıştırın.
Buzdolabında 15 dakika bekletip servis yapın.
Afiyet olsun.

alıntı...