
Malzemeler:
- 2 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı su
- 1 su bardağı mısır tanesi
- 1 su bardağı bezelye
- Göz kararı tereyağ ve sıvıyağ
- Yarım su bardağı süt kreması
Hazırlanışı:
Pirinci tuzlu ve limonlu sıcak suda yarım saat bekletin. Bol suyla yıkayıp süzün. Bezelyeyi ben buzluktan çıkardım. Konserve kullanmak isteyenlerde,mısır gibi suyunu süzecekler. Mısırın suyunu süzüp, bezelye ile teflon tavada biraz yağ ile kızdırarak soteleyin. Yarım bardak su ekleyip, kısık ateşte 5 dakika kapağı kapalı olarak pişirin. Kremayı ekleyip karıştırın ve ocağın altını kapatın. Göz kararı koyduğumuz tereyağı ve sıvıyağı bir tencerede kızdırıp pirinci hafif kavurun. Tuz ve kalan 3 bardak suyu ilave edip kapağını kapatın. Kaynayınca ateşi kısıp suyunu çekinceye kadar pişirin. Hazırladığınız kremalı sosu pilava ilave edip, karıştırın. Üzerini kağıt havlu ile örtüp 10 dakika kadar dinlendirin ve sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.