incitanemtuana
Daimi Üye
Malzemeler :
3 yumurtanın beyazı(yumurtalar en az yarım saat oda sıcaklığında bekleyecek)
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket dolgu kreması
mevsim meyveleri
Hazırlanışı:
Yumurtaların sarısı ile beyazını birbirinden ayırın. Bunun en sağlam yolu yumurtayı kırdıktan sonra elinizi süzgeç gibi kullanarak beyazını akıtmak, sarısının elinizin üstünde kalması. Doğrudan kırarsanız beyazın içine sarı kaçabilir.
Elektrikli mikser kullanarak beyazları iyice çırpıyoruz, yaklaşık iki dakika kadar. Pudra şekerini kaşık kaşık ekleyin ve her seferinde yeniden mikserleyin. Bu işleme yumurtanın akları krema halini alıncaya kadar devam edin.Şekerin tümünü ekledikten sonra 2 dakika daha mikserleyin.
Yağlı kağıda daire çizin, malzemeyi dökün yada benim yaptığım gibi kelepçeli kalıbı yağlı kağıt üzerine koyun, malzemeyi döküp, kalıbı kaldırın. Düzdün bir şekilde hamuru kağıda koymuş olursunuz.
180 derece ön ısıtma yapın. bezeleri fırına verince ısıyı 120 derece düşürün. Pişince fırının kpağını aralayıp bir saat kadar içinde bekletin.
Bezeyi dikkatlice yağlı kağıtan servis tabağına alın.Dolgu kremasını tarife göre hazırlayıp, mevsim meyveleriyle süsleyin.
Afiyet olsun...
ALINTI
3 yumurtanın beyazı(yumurtalar en az yarım saat oda sıcaklığında bekleyecek)
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket dolgu kreması
mevsim meyveleri
Hazırlanışı:
Yumurtaların sarısı ile beyazını birbirinden ayırın. Bunun en sağlam yolu yumurtayı kırdıktan sonra elinizi süzgeç gibi kullanarak beyazını akıtmak, sarısının elinizin üstünde kalması. Doğrudan kırarsanız beyazın içine sarı kaçabilir.
Elektrikli mikser kullanarak beyazları iyice çırpıyoruz, yaklaşık iki dakika kadar. Pudra şekerini kaşık kaşık ekleyin ve her seferinde yeniden mikserleyin. Bu işleme yumurtanın akları krema halini alıncaya kadar devam edin.Şekerin tümünü ekledikten sonra 2 dakika daha mikserleyin.
Yağlı kağıda daire çizin, malzemeyi dökün yada benim yaptığım gibi kelepçeli kalıbı yağlı kağıt üzerine koyun, malzemeyi döküp, kalıbı kaldırın. Düzdün bir şekilde hamuru kağıda koymuş olursunuz.
180 derece ön ısıtma yapın. bezeleri fırına verince ısıyı 120 derece düşürün. Pişince fırının kpağını aralayıp bir saat kadar içinde bekletin.
Bezeyi dikkatlice yağlı kağıtan servis tabağına alın.Dolgu kremasını tarife göre hazırlayıp, mevsim meyveleriyle süsleyin.
Afiyet olsun...
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
ALINTI