Beyran Çorbası - Gaziantep

LaRisA

Daimi Üye
Katılım
4 Ekim 2010
Mesajlar
849
Tepki
769
Puan
93
Yaş
37
Konum
Gaziantep
Beyran Çorbası

Malzemeleri

300 gr. pirinç
1 kg. kemikli gerdan
100 gr. tuz
100 gr. yaprak biber
50 gr. karabiber
100 gr. iç yağı
10 diş sarımsak

Beyran Çorbası Yapılışı

Et suyla yüksek ateşte kaynara çıkıncaya kadar bir tencerede kaynatılır ve bu arda etin kefi alınır. Kaynara çıkan etin ateşi kısılır ve haşlanıncaya kadar kaynatılmaya devam edilir. Bir başka tencerede 300 gr. pirinç haşlanır, 15 dk. Sonra haşlanmış pirinçler 5 porsiyon olacak şekilde tabaklara konur. Pirinç üzerine 200 gr. et, et suyu, sarımsak, yaprak biber, tuz, karabiber konur ve limon sıkılır. Kaynayıncaya kadar ısıtılır ve servise sunulur.

resim_53.jpg
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.487
Puan
113
Yaş
41
Konum
..
Harika bir tadı vardır. Sırf et suyundan misssssssss-hmm
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst