Beyninizi tanıyor musunuz?

GÜLÇİN

Daimi Üye
Katılım
5 Eylül 2008
Mesajlar
2.308
Tepki
2.169
Puan
113
Konum
Doyduğum Yerdeyim.
danceryd4.gif


Soru 1-Resimdeki kız hangi yöne doğru dönüyor?

a)saat yönünde
b)saat yönünün tersine

Soru 3-Parmaklarınız birbirine geçecek şekilde ellerinizi kavuşturun .Hangi başparmak en üstte kaldı?

a)Sağ başparmak
B)Sol başparmak

Soru 3-Aşağıdaki yazıyı okuyun ve bir tahminde bulunun .Beyninizin sağ yarım küresini mi yoksa sol yarım küresini mi baskın olarak kullanıyorsunuz?

Doğrusal bir yapı içinde çalışmaya ek olarak beynin sol tarafı bilgileri düzenli (Lineer-ardışık )bir şekilde işleme koyar. Bu kişiler genelde liste yapıcılardır. Eger beyninizin sol tarafını ağırlıklı olarak kullanıyorsanız siz de günlük plan yada program yapmak yada envanter çıkarmak gibi çalışmalardan zevk alıyorsunuz demektir. İşlerinizi sıra ile bitirmeye ve her biten işi listenizde işaretlemeye özen gösteriyorsunuz. Aynı şekilde yeni bilgileri sıra ile öğrenmek sizin için daha kolaydır.

Örneğin: Matematik.

Buna karşıt olarak sağ beyin bilgileri rastgele(random ya da non-lineer) işleme koyar. Eğer siz bu gruba giriyorsanız muhtemelen bir konudan bir konuya atlıyorsunuz demektir. Önceliklerinizi ortaya koymadan da en az beyninin sol tarafını kullanan birisi kadar iş yapabilirsiniz. Projeleriniz yarım kalabilir yada bitirmekte gecikebilirsiniz. Fakat bunun nedeni çalışmadığınız yada tembel olduğunuz için değil muhtemelen başka bir iş üzerinde daha çalıştığınız içindir. Sizden günlük, haftalık yada yıllık program yapmanız istendiğinde isyan etmeye hazırsınızdır. Fakat gerçekte rastgele düşünce yapınız nedeni ile program yapmanız gerçekten gerekir. Bu sizin başarılı olmanız için yapmanız gereken en önemli işlerden biri sayılabilir.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst