Beyin Tümörleri, Beyinde Tümör Belirtileri

elma şekeri

Daimi Üye
Katılım
17 Eylül 2008
Mesajlar
1.700
Tepki
1.278
Puan
113
Konum
İZMİR
Beyin tümörleri, Beyinde Tümör

Beyinde oluşan tümörler, sinir sistemi kaynaklı (gliyom) beyin zarı kaynaklı (meninjiyom) ve kan da*marı kaynaklı (hemanjiyom / anjiyom) olabilir. Gliyom, menin*jiyom ve hemanjiyomun tersine, bulunduğu sinir dokusunu kapladığından ve normal doku ile tümörlü doku arasındaki sı*nır saptanamadığından habis olarak kabul edilir.

Beyinde Tümör Belirtileri

Hangi tümör tipi olursa olsun, kafaiçi basınç artar. Bunun belirtileri de şiddetli baş ağrısı, görme bozuklu*ğu ve ağır vakalarda kusma ve bilinç bozukluklarıdır.

Seyri: Hastalığın ilerleyişi tümörün büyüme hızına para*leldir.

Tedavi: Habis olmayan tümörler ameliyatla çıkartılabilir. Habis tümör ameliyatları oldukça tehlikelidir. Çünkü hem tü*mörün yeniden belirmeyeceği garanti edilemez hem de ame*liyat sırasında beyin dokusunun bazı yerlerinin zedelenmesin*den kaçınılamaz. Bu nedenle, habis tümörlerde ameliyata çok ender başvurulur. Ancak, tümörün kistik olduğu ve tümör do*kusunun bir kist duvarının çok küçük bir alanını kapladığı hallerde ya da tümörün beynin az zarar göreceği bir yerinde olması halinde, ameliyat girişiminde bulunulabilir. Röntgen te*davisi bazı gliyom tiplerinde etkili olabilir.

Havadan etkilenme

Birçok insan havadan etkilenir. Bazı kişilerin ruhsal ve fiziksel durumları havaya, yani hava deği*şikliğine bağlıdır. Kişiyi en çok lodos havalar etkiler. Hava*dan etkilenmenin nedenleri henüz bilinmemektedir. Hava de*ğişikliklerinin intiharlara, kalp ve dolaşım bozukluklarına ve koliklere neden olabildiği sanılmaktadır.

Belirtileri: Baş ağrısı, bulantı, halsizlik, uykusuzluk ve ne*şesizlik görülür.

Seyri: Süresi ve şiddeti hava koşullarına bağlıdır.

Tedavi: Havadan etkilenen kişiler, havanın kendilerini et*kilediği günlerde ruhsal ve fiziksel yorgunluklardan kaçınma*lıdır. Kalp ve kan dolaşım bozukluğu olanlar bu günlerde ara*ba kullanmamalıdır. Mümkün olduğu kadar açık havada dolaşmalı ve uykuların düzenli olmasına dikkat etmelidir. Baş ağrısı giderici, sakinleştirici ve kan dolaşımını düzenleyici ilaç*lar rahatlık sağlar. Hatta, kahvenin bile yararlı olabildiği ger*çektir. Saunalar ve hava kürleri önlem olarak uygulanabilir. Aşırı duyarlılık durumlarında yer değiştirmelidir.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst