Beyaz Çamaşırlar Nasıl Yıkanmalı?

mervekeskinn

Yeni Üye
Katılım
20 Mart 2020
Mesajlar
4
Tepki
1
Puan
3
Yaş
31
Konum
istanbul
Arkadaşlar merhaba, ben beyaz çamaşırları yıkama ve leke çıkarma konusunda çok zorlanıyorum. Kaynar suda yıkasam ya çamaşırlar sararıyor ya da çekiyor. Bu konu hakkında düşüncelerinizi merak ediyorum. Yorumda buluşalım :) Aşağıya benim gibi bilgisi olmayanlar için kısa bir bilgi bırakıyorum iyi okumalar :)
Beyaz en ufak bir lekeyi bile anında gösterdiğinden çoğumuz beyaz çamaşırlarımızı renklilerden daha sık yıkarız. Yıkandıkça beyazlar parlaklığını kaybetmeye ve sararmaya başlar, beyaz çamaşırlardaki sarı lekeler gözümüze batmaya başladıkça da beyazlar kendilerini çamaşır makinesinde bulur.
Beyaz renkli çamaşır yıkama ile baş etmenin çok zahmetli olduğunu düşünerek beyaz giymekten kaçınıyor olabilirsiniz. Ancak beyaz çamaşırlarınızın beyaz ve parlak kalmasını sağlamak gerçekten sandığınız kadar zor değil. Doğru yıkama teknikleri kullanarak beyaz çamaşırlarınızın canlılığını koruyabilirsiniz. Beyazlar nasıl yıkanır ve beyaz çamaşırlardaki lekeler nasıl çıkarılır merak ediyorsanız, dikkat etmeniz gereken püf noktalarını sizin için bir araya getirdik.
Beyazların parlaklığını kaybetmesinin en büyük sebeplerinden biri beyaz ve renkli çamaşırları birlikte yıkamaktır. Renkli çamaşırlardaki boya molekülleri yıkama suyuna karışarak beyazların renk değiştirmesine sebep olabilir. O nedenle eski de olsalar renkli çamaşırlarınızı beyazlardan ayrı yıkamaya dikkat edin. Ayrıca çok kirli ve çamurlu giysileri beyaz çamaşırlarla birlikte yıkamaktan kaçının.
Ter ve vücut yağlarının beyaz çamaşırlarınızı sarartmasını önlemek için beyazları olabildiğince sık yıkayın. Lekelerle başa çıkmak için çamaşır suyu kullanmayı deneyin. Ancak klor bazlı çamaşır suyu fazla kullanıldığında beyazlarda sararmaya yol açabilir. Bu yüzden daha etkili olan oksijenli çamaşır suyunu tercih edin. Beyazlarınızın Temiz olması için makinenize biraz limon suyu da katabilirsiniz.Beyaz çamaşırlardaki lekeler inatçı görünseler de doğru yıkama yöntemleriyle kolaylıkla çıkarılabilir. Beyazlardaki lekelerle baş etmenin en önemli püf noktası lekeye olabildiğince çabuk müdahale etmektir. Giysinize bulaşan maddenin fazlasını bıçak gibi bir cisimle aldıktan sonra lekenin üzerine limon suyu ya da Omo Ultra Active Fresh Konsantre Sıvı Deterjan gibi direkt olarak lekelere uygulanabilen bir deterjan dökerek yıkamadan önce 15-20 dakika bekletin. Eğer çamaşır deterjanı kullanıyorsanız kumaş cinsine uygun bir ürün seçmeyi ve kullandığınız ürünün kullanım talimatlarını gözden geçirmeyi unutmayın.
Beyazlardaki sarı lekelerden ve çok inatçı kirlerden kurtulmak için beyazlarınızı oksijen bazlı çamaşır suyunda ya da kabartma tozu katılmış suda bekletmeyi deneyin. Sıcak su lekeleri sabitler, o yüzden yeni lekelenmiş çamaşırlarınızı soğuk suda yıkamaya dikkat edin. Eğer ilk yıkamadan sonra lekeler hala çıkmadıysa tekrar yıkamak için çamaşırların kurumasını beklemek yerine ıslakken yeniden deneyin. Lekeli çamaşırlar kuruyunca lekeleri çıkarmak daha da zorlaşacaktır.
Hangi yöntemi kullanırsanız kullanın, lekeli giysinizi yıkamadan önce mutlaka etiketteki yıkama talimatına göz atın. Beyazlarınıza biraz daha özen gösterdikçe ve onları doğru şekilde yıkadıkça lekelerle baş etmenin aslında ne kadar kolay olduğunun farkına varacaksınız.
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
Katılım
10 Aralık 2018
Mesajlar
42
Tepki
21
Puan
8
Yaş
31
Konum
izmir
Dalin deterjanla hiç uğraşmama gerek kalmadan tertemiz oluyor beyazlarım tavsiye ederim
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst