Besicilik Besicilik Teknikeri Hayvan Besiciliği Ziraat

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
Besicilik Besicilik Teknikeri Hayvan Besiciliği Ziraat




Besicilik programının amacı büyük ve küçük baş hayvanların beslenmesi ve üretilmesi alanında çalışacak teknik insan gücünü yetiştirmektir. Besicilik programına girmek isteyenlerin biyolojiye ve ekonomiye ilgili hayvan yetiştirmekten hoşlanan bilişimci kişiler olmaları gerekir.

Besicilik Programının Amacı : Besicilik programının amacı büyükbaş ve küçükbaş hayvanların en üstün verimi elde edecek şekilde yetiştirilmesi konusunda eğitim yapmaktadır.

Besicilik Programında Okutulan Belli Başlı Dersler : Besicilik programında genetik tarım ekonomisi yem bitkileri hayvan sağlığı ve hijyen hayvan davranışları mezbaha tekniği ve et ürünleri hayvansal üretim işletmeciliği hayvansal ürünlerin pazarlanması gibi dersler okutulur.

Besicilik için Gereken Nitelikler : Besicilik programında okumak isteyenlerin biyolojiye ilgili açık havada çalışmaktan hoşlanan kirli ve pis kokulu ortamlarda bulunmaktan rahatsız olmayan bedence sağlam kimseler olmaları gerekir.


Besicilik Programının Bulunduğu Üniversite Ve Fakülteler :

SÜLEYMAN DEMİREL - ATABEY MESLEK YÜKSEKOKULU
MUSTAFA KEMAL - YAYLADAĞI MESLEK YÜKSEK OKULU
SÜLEYMAN DEMİREL - ATABEY MESLEK YÜKSEKOKULU
CUMHURİYET - ZARA AHMET ÇUHADAROĞLU MESLEK YÜKSEKOKULU
TRAKYA - MALKARA MESLEK YÜKSEKOKULU
KAFKAS - KARS MESLEK YÜKSEKOKULU
MUSTAFA KEMAL - SAMANDAĞ MESLEK YÜKSEKOKULU
CUMHURİYET - SUŞEHRİ MESLEK YÜKSEKOKULU
TRAKYA - KEŞAN MESLEK YÜKSEKOKULU
ADNAN MENDERES - ÇİNE MESLEK YÜKSEKOKULU
EGE - ÖDEMİŞ MESLEK YÜKSEKOKULU

Besicilik Mezunlarının Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler : Besicilik programını bitirenlere "Besicilik Teknikeri" ünvanı verilir. Besicilik teknikerleri çiftliklerde varsa ziraat mühendisine yardımcı eleman olarak görev yapar; besiye alınacak olan hayvanların hayvan pazarından satın alınması beslenmesi bakımı sağlıklarının korunması için önlem alınması piyasa isteklerinin ve besi hayvanlarının uygun olduğu zamanlarda hayvanların pazarlanması gibi işleri yürütürler; çalışma ortamı kirli ve pis kokuludur.

Besicilik Teknikerleri Çalışma Alanları : Besicilik teknikerleri Tarım ve Köyişleri Bakanlığında belediyelere veya özel kuruluşlara ait hayvan çiftliklerinde et entegre tesislerinde görev alabilecekleri gibi kendileri hayvan besiciliği yapabilirler.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst