Beşamel Soslu Et-Resimli

chatlack

Daimi Üye
Katılım
11 Temmuz 2008
Mesajlar
1.188
Tepki
807
Puan
113
Konum
İstanbul
105.jpg


MALZEMELER:
500 gram kuşbaşı et
2 yemek kaşığı wochestershire sos
Defne Yaprağı
karabiber
Beşamel Sos için

1,5 su bardağı süt
50 gram margarin
2 yemek kaşığı un
100 gram kaşar peyniri
HAZIRLANIŞI:
Et, baharatlar ve Wochestershire sos ile 20 dakika düdüklüde haşlanır.
Un yağ ile kavrulur.
Süt yavaş yavaş karışıma eklenir.
Kıvam alıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.
İçine rendelenen kaşar peynirin yarısı konulur.
Borcama boşaltılan etin üzeri beşamel sos ile kapatılır.
Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında 40 dakika pişirilir.
Üzerine kaşar peynirler serpilip tekrar fırına verilir.
Peynirler kızarınca servis yapılabilir.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst