'Ben'i çok olan geç yaşlanıyor

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
'Ben'i çok olan geç yaşlanıyor

'Ben'i olanların kaslarının daha gergin ve kalpleriyle gözlerinin daha sağlıklı olduğunu gözlemleyen bilim adamları, bu kişilerin yaşıtlarına nazaran en az yedi yaş daha genç göründüğünü de tespit etti.

attachment.php


Divan edebiyatından halk edebiyatına kadar birçok şiirin dizelerinde kadının güzelliğini tasvir etmek için kullanılan 'benler' İngiltere’de araştırmaya konu oldu.

İtalyan La Repubblica gazetesinde yer alan habere göre, Londra Kraliyet Üniversitesinden bir grup bilim adamı, Cindy Crawford, Eva Mendes ve efsanevi yıldız Marilyn Monroe gibi kadınların güzelliklerinin de sembolü olan benleri konu alan araştırmalarında, yaşları 18 ile 79 arasında değişen birbirine benzemeyen 1200 ikiz kadını inceledi.

Araştırmanın sonucunda, yüzden fazla beni olanların kaslarının daha gergin ve kalpleriyle gözlerinin daha sağlıklı olduğunu gözlemleyen bilim adamları, bu kişilerin yaşıtlarına nazaran en az yedi yaş daha genç göründüğünü de tespit etti.

Ben sayısı çok olan insanların kemiklerinin de normalden güçlü olduğunu belirten bilima damları, tüm bu olumlu özelliklerin bu kişilerin telomerlerinin uzun olmasından kaynaklanıyor olabileceğini vurguladı.
Birçok insanda ortalama 30-40 ben oluyor ancak bazı kişilerdi bu sayı 600’e kadar yükseliyor.

Kaynak: ElmaElma
 

Ekli dosyalar

  • 43038.jpg
    43038.jpg
    54,1 KB · Görüntüleme: 62

YufkaYürek

Aktif Üye
Katılım
8 Aralık 2013
Mesajlar
86
Tepki
142
Puan
33
Konum
DolunAy
zaten çok seviyordum ben'lerimi artık daha da çok severim..(:)
teşekkür ederim..:istebu:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst