Behaviors Paneli

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.636
Tepki
53.656
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Bu derste sadece Behaviors panelindeki düğmelerden ve alanlardan bahsedeceğiz. Behaviors panelinde yer alan davranışlardan daha sonra bahsedeceğiz.
Behaviors (Davranışlar) panelinde yer alan davranışlar sayfalarımıza JavaScript kodları eklememizi sağlar. Eklenen bu JavaScript kodları ile pek çok eylem gerçekleştirebiriz.
Windows>>Behaviors menüsü ile Design panel grubunda yer alan Behaviors panelini görünür hale getirebiliriz.
BehaviorsPaneli_1.gif

Aynı şekilde Launch Bar'da yer alan Behaviors (
BehaviorsPaneli_2.gif
) düğmesini tıklayarak da bunu yapabiliriz.
Actions (
BehaviorsPaneli_3.gif
) düğmesine tıkladığımız da Actions açılır menüsü karşımıza çıkar. Bu menüde o an seçili olan elemana(Katman, resim, tablo vs.) ekleyebileceğimiz davranışların listesi vardır.
Bu menünün aşağısında Show Events For alt menüsü vardır. Bu menüde tarayıcı isimleri vardır. Her tarayıcı, ekleyeceğimiz her davranışı destekemeyecektir.
Örneğin Internet Explorer 6.0 tarafından desteklenen bir davranış Internet Explorer 4.0 ya da Netscape 4.5 tarafından desteklenmeyebilir. Actions açılır menüsünde görülen davranışlar, bu alt menüde seçili olan tarayıcı tarafından desteklenen davranışlardır.
Delete (
BehaviorsPaneli_4.gif
) düğmesi, Behaviors panelinde yer alan Behaviors List (Davranış Listesi)'teki seçili davranışı silmemizi sağlar.
Up (
BehaviorsPaneli_5.gif
) ve Down (
BehaviorsPaneli_6.gif
) ok düğmeleri aynı isme sahip Olayların (Events) sırasını aşağıya ya da yukarıya doğru yer değiştirmek için kullanılır.
BehaviorsPaneli_7.gif

Örneğin yukarıdaki resimde Change Property eylem i(Action) seçilidir. Bu eylemin yukarısındaki ve altındaki eylemlerde onunla aynı olaya (Event) sahiptir. Biz bu eylemi seçip Yukarı (Up) ve Aşağı (Down) ok düğmelerini tıklayarak sıralamadaki yerini değiştirebiliriz.
Davranış (Behaviors) listesinde bir davranışa ait önce Olaylar (Events) sonra Eylemler (Actions) listelenir.
Bir davranışa ait olayı seçtiğimiz de yanında aşağıya bakan küçük bir Ok (
BehaviorsPaneli_8.gif
) düğmesi oluşur. Bu düğme Events menüsünü görüntülememizi sağlar. Bir davranışa ait olayı bu menü yardımıyla değiştirebiliriz.
Events menüsünde Show Events For alt menüsü vardır. Bir davranışa ait olaylar (events) da tarayıcıdan tarayıcıya farklılık gösterir. Bu menüde yer alan tarayıcıları seçerek o davranışa (Behavior) ait, seçilen tarayıcının desteklediği olaylar (Events) listelenir.
Örneğin Internet Explorer 6.0'ın katmanlar için desteklediği OnKeyDown olayını, Netscape Navigator 6.0 desteklemez. Bu sebeple IE 6.0'ı seçtiğimizde events menüsünde OnKeyDown olayı yer alırken NN 6.0'ı seçtiğimizde bu menüde OnKeyDown olayını göremeyiz.
Bu derste sadece Behaviors(Davranışlar) Panelinin kullanımdan bahsettik. Bu panelle eklenecek davranışlar ve bu davranışlara ait eylemler (Actions) ve olaylardan (Events) daha sonraki derslerde bahsedeceğiz.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst