Bebeklerin iletişim yöntemi ağlamaktır

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
bebeklerin-iletisim-yontemi-aglamaktir-1152210.Jpeg


Bebeklerin iletişim yöntemi ağlamaktır

Bebeklerin ilk 3 ayda günde 3 saat kadar ağlayabilecekleri ve bunun normal bir süreç olduğu unutulmamalıdır.

Ağlamak bebeklerin tek iletişim kurma yöntemidir. İlk ya da ikinci aylarını doldurana kadar gözyaşları olmadan ağlayan bebekler size aç, yorgun, hasta olduklarını; üşüdüklerini, altlarının temizlenmesi gerektiğini ya da sadece fiziksel temas kurmak istediklerini anlatmak için ağlarlar. Ve eğer nedeni hızla bulup müdahale ederseniz ağlamaları kesilir.

Bebeklerin ilk 3 ayda günde 3 saat kadar ağlayabilecekleri ve bunun normal bir süreç olduğu unutulmamalıdır.

Bazı insanlar uyuyana kadar kendi kendilerine ağlamaları için bırakmanızı tavsiye etseler de bu genellikle çok iyi bir fikir değildir. Yeni doğanınızın hıçkırıklarına ivedi karşılık verilmesi gerekir ki güvende hissetsinler, güçlensinler ve kendilerine güvenleri artsın. Ağladığını duyduğunuzda kendi içgüdülerinizi dinlemeli ve hemen yanına koşmalısınız. Ve sebepsiz ağlayan bebeğinize de ters tepki göstermemelisiniz. Zamanla bebekle iletişim kurmayı öğrenecek, ağlamanın şeklinden bebeğin ihtiyaçlarını daha iyi anlayabileceksiniz.

Bebek ağladığında ne yapmalı?

• Yeni doğanlar özellikle açlıklarını belli etmek için ağlarlar. Nedenin bu olduğunu düşünüyorsanız emzirmeye çalışın,
• İkinci en önemli sebep altını kirletmiş olma ihtimalidir, zaman kaybetmeden bezini değiştirmelisiniz,
• Son olarak bulunduğu ortam ısısının normal olduğunu kontrol edin. Ayrıca onu kucağınızda çok sıkı tutmamaya ve üzerindeki örtüyle fazla bunaltmamaya dikkat etmelisiniz çünkü bu yüzden de uyuyacak kadar rahatlayamıyor olabilir.

Bebeğinizi sakinleştirmek için geliştireceğiniz yöntemlerden – temiz havaya çıkartmak, kucakta sallamak, emzik vermek gibi - en çok hoşlandığını düşündüğünüzü rutin haline getirmeye çalışın. Her seferinde aynı yöntemi uygulamaya çalışmak bebeği de bu rutine alıştıracak ve işinizi kolaylaştıracaktır.

Tüm çabanıza rağmen bebeğinizi susturamıyor ve bir sağlık sorunu olduğunu düşünüyorsanız doktorunuza başvurmalısınız. Daha önce pek ağlamayan bebekte ani başlayan ve uzun süren ağlamalar özellikle doktora başvurmayı gerektirir.

Milliyet
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst