Bebeklere doğal bakım

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.298
Tepki
83.536
Puan
113
Konum
İstanbul
bebeklere-dogal-bakim-795200.Jpeg


Bebeklere doğal bakım

Gülücükler, kahkahalar ve su şıpırtılarıyla yankılanan banyo... Plastik ördekleri de unutmayın. Bebeğinizin doğumuyla banyoda değişiklikler yapmanız gerekecek.

Su israfından, bebeğinizin yumuşak cildi için alacağınız ürüne kadar her şeyi planlamanın vakti geldi Dr. Alan Greene Hayykitap’tan çıkan ‘Sağlıklı Bebek Yetiştirme Rehberi’nde etiketlerin üzerindeki ‘mesajları’ iyi okumak gerektiğini vurguluyor. Greene’e göre, kimyasal içeren bakım ürünlerini satın almak yerine, evde kendi ürünlerinizi hazırlayabilirsiniz.

HASSAS CiLTLERE
- Her gün banyo yaptırmaya gerek yoktur. Altını değiştirdikten sonra ılık suyla poposunu yıkamak yeterlidir.
- Vücudunu yıkarken, sabun kullanmayın.
- Altını sık sık değiştirirseniz, bazen hava alması için bezsiz bırakırsanız pişikten koruyabilirsiniz.
- Antibakteriyel sabun veya ıslak mendile ihtiyacı yoktur. Antibakteriyel kimyasalların aşırı derecede kullanımı bağışıklık sisteminin gelişmesini engeller.
- Talk pudrası bebeklerin akciğerlerine zarar verir.

Su tasarrufu
Evde kullandığımız suyun yüzde 75’i banyoda tüketilir. Elinizdeki saç telini tuvalete atıp, sifonu çekmeden önce iki kere düşünün. Klozetler, bu toplam suyun yüzde 28’ini harcamamıza yol açar. Bazı eski tip tuvaletler, her sifon çekilişinde 19 litre su harcar. Daha yeni tuvaletlerde bu miktar altı litreye düşmüştür. Yeni tip az su kullanan çift taraflı mekanizmalardaysa sifonun her çekilişinde sadece 1.9 litre su kullanılmaktadır. Ayrıca sızıntılara dikkat edin. Tuvaletin su haznesine birkaç damla boya damla- tın. Eğer sızıntı varsa bu boya, 15 dakikada klozetin içerisindeki suya karışmış olacaktır.


BU MADDELERDEN UZAK DURUN
Parabenler: Çalışmalarda bu maddelerin kanserojen etkileri olduğunu, ös****** hormonunu etkilemeleri nedeniyle tümörlere hatta kansere sebep olabileceği gösteriyor. Bebek losyonları, şampuanları, sabunları, pudraları, yağları, güneş kremleri, ıslak mendiller, banyo köpükleri, paraben içerir.
Fatalatlar: Kobaylarda karaciğer, böbrek ve gelişmekte olan testislerde hasara yol açtığı saptanmıştır.
Katran: Kepek şampuanlarında aktif madde olarak kullanılır. Bazı çocuk doktorları bebeklerdeki ‘konak’ için katranlı şampuan önerebilir.
Fenilenediyaminler: Bu maddeler, saç boyası veya renk açıcılarında kullanılır. Gırtlak tahrişine, astıma ve deri iltihabına neden oldukları biliniyor.
Dietanolamin (DEA): Özellikle embriyoya zararlıdır, beyin hasarına neden olabilir.
Toluen: Bazı tırnak bakım ürünlerinde bulunur. Embriyo gelişiminin kritik dönemlerinde bu maddeye maruz kalan hamilelerin bebeklerinin sinir sistemi etkilenir.

Çevre Dostu tuvalet kağıdı
Tuvalet kağıtlarını ağartmakta kullanılan kimyasallar, dioksin salınmasına sebep oluyor ve toprağı, havayı, suyu kirletiyor. Bir dahaki sefere tuvalet kağıdı alırken ya geri dönüşümlü ya da klor ile ağartılmamış ürünleri tercih edin.

Bakım ürününüzü kendiniz yapın
Kişisel bakım ürünlerinizi hazırlamak için gerekli malzemelerden bazılarını mutfağınızın raflarında bulmanız mümkün. Diğerlerini ise köşedeki eczaneden ya da süpermarketten alabilirsiniz.

Diş macunu: Karbonatı normal diş macunu yerine kullanabilirsiniz. İçine bir damla nane yağı da damlatabilirsiniz.
Gargara: Nefesinizin gerçekten ferahlaması için birkaç maydanoz veya nane yaprağı çiğneyin.
Sabun: Sadece saf zeytinyağı, defne sabunu kullanın. Ayrıca sabunlarınızı kullandıktan sonra kuru kalacakları bir yere kaldırın. En sona kalmış küçücük sabun parçalarını biriktirin. Sıcak suyun içine rendeleyin ve sıvı sabun olarak kullanın.
Cilt nemlendiricisi ve saç kremi: Hafif bir nemlendirici olarak aspir yağı, kuru cilt ve saç için sızma zeytinyağı, normal cilt ve saç için jojoba yağı tercih edebilirsiniz.
Parfüm: Şampuanlarınızı, banyo suyunuzu veya banyonun kendisini mis gibi kokutmak için saf esansiyel yağlar kullanın.

CADDE/Milliyet
 

flamingo

Daimi Üye
Katılım
25 Şubat 2009
Mesajlar
7.864
Tepki
6.630
Puan
113
Konum
-
kendim ve çocugum için parabensiz ürünleri kullanmamaya dikkat ediyorum.her aldığım ürünün mutlaka içeriğine bakarım..
talk pudrasını doktorda bana önermemişti astıma yol açtığını söylemişti
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.298
Tepki
83.536
Puan
113
Konum
İstanbul
Talk pudrası ile ilgili solunum sistemi hastalıklarına yol açabiliyor diye haberler çıkmıştı zaten :bestas: zarrecikleri havada asılı kalıyormuş sanırım
 

flamingo

Daimi Üye
Katılım
25 Şubat 2009
Mesajlar
7.864
Tepki
6.630
Puan
113
Konum
-
Talk pudrası ile ilgili solunum sistemi hastalıklarına yol açabiliyor diye haberler çıkmıştı zaten :bestas: zarrecikleri havada asılı kalıyormuş sanırım

bebeğim iki haftalıkken çok kötü pişik olmuştu artık derisi balon olup su toplamıştı yavrumun birkaç defada pudra kullandım geçsin diye geçmedi daha kötü oldu doktora götürdüğümüzde ne kullandığımı sordu pudra deyince kullanma onu astıma yol açar demişti kortizonlu merhem yazmıştı pişiğin geçmesi için..
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.298
Tepki
83.536
Puan
113
Konum
İstanbul
Gerçi kaç nesil o şekilde pudralarla büyüdü ama şimdiki pudralarda mı bir terslik var anlamadım :dusun:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst