Bebeklerde ilk yardım

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Zorlanma, kas yırtılmasıyla oluşan şişme ve rahatsızlık durumudur. Burkulma bundan daha ciddi bir durumdur çünkü burkulmada eklem ve eklemi çevreleyen ekı em bagları da işin içine girer. Burkulmanın belirtileri şişme, agrı ve hareket kısltlılıgıdır.

Zorlanma ve burkulma için hemen hemen aynı tedavi uygulanır:

* Şişlik geçinceye kadar incinen alanın tekrar zorlanmasını önleyin. Daha fazla zarar vermemek için masaj uygulamayın.
* İncinen bölgeye soguk paketleri ya da havlu veya bez içine sardıgınız buz ile soguk uygulama yapın. Bu agrıyı azaıtacak ve enflamasyonu kontrol altına alacaktır.
* İncinmiş bölgeye nazikçe baskı uygulayan bir bandaj yapabilirsiniz. Bu destek saglayacak ve enflamasyonu azaltacaktır.
* İncinen bölgeyi yükseltip destekleyerek şişligin azalmasına yardımcı olun.

Ciddi kanarnalar, yanıklar ve hatta korku, bir şoka sebep olabilir. Şoku, cildin soguk, nemli ve oldukça soluk bir renk almasıyla tanırsınız. Çocuk aynı zamanda hem titreyip hem de terleyebilir. Buna, hızlı solunum, sersemlik ve muhtemelen kusma da eşlik edebilir. Şok genellikle büyük bir kazadan sonra olur, bu sebeple bu belirtiler görünmese bile, tüm büyük kazalardan sonra şok açısından bir degerlendirme yapılmalıdır. lleri dummlarda şok, ölümcül olabilir.
Bu sebeple ciddiye alınmalı ve derhal müdahale edilmelidir.


* Çocugu bir yanı üzerine yatırın ve solunumunun engellenmemesine dikkat edin.
* Boynunda, gögsünde ya da belinde bu bölgeleri sıkıştıran bir giysi varsa çıkartın, sonra üzerine bir battaniye ya da ceket örtün ama onun çok fazla ısınmasına sebep olmayın.
* Tıbbi yardım gelene kadar yanında kalın ve onu sakinleştirmeye çalışın.

Alıntıdır!
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst