Bebek mamalarına dikkat

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Bebek mamalarına dikkat

'İçeriğine bakmadan bebeğinize vermeyin'

attachment.php


ABD’nin ünlü yenidoğan uzmanı Louisiana State Üniversitesi Neonatoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Winston Koo, Antalya’da düzenlenen 57. Milli Pediatri Kongresi’ne katıldı ve bebeklerde dengeli beslenmenin önemini anlatan bir konuşma yaptı. ABD’de yenidoğan bebeklerde beslenme sorunları üzerine bilimsel araştırmaları ve makaleleri bulunan Prof. Dr. Winston Koo, emzirme döneminin sona ermesinden sonra bebeğe verilecek ek gıdaların titizlikle seçilmesi gerektiğini aksi takdirde bebeklerde olası fizyolojik sorunlarla karşılaşılabileceğini belirtti.

Sağlıklı bir bireyin yetişebilmesi için bebeklik dönemindeki emzirmenin öneminin dünyaca kabul edildiğini anlatan Prof. Dr. Koo, şöyle konuştu: “Emzirme döneminde devamlı ve yeteri miktarda süt olmadığı durumlarda bebek maması kullanılarak ihtiyaç giderilmeye çalışılmakta. Mama seçimi mutlaka hekimlere danışılarak ve içeriği araştırılarak yapılmalı. İnsan sütü içerisindeki makro ve mikro besin içeriği bitki ve hayvan kaynaklarından alınan besin bileşenleriyle taklit edilerek mamalar üretiliyor. Anneler bebeklerine verecekleri ek gıdaları mutlaka hekimlerine danışmalı ve ürünlerin hangi maddeleri içerdiğini iyice inceledikten sonra bebeklerine vermelidir.”

‘ANNE SÜTÜ ÇOK ÖNEMLİ’

Prof. Dr. Koo, anne sütünün bebeğin ilk 6 ayında en önemli besini olduğunu belirterek, ilk 6 ay içerisinde bebeklerin iyi beslenip takiplerinin iyi yapılmasının gelecekteki sağlık sorunlarını minimize edeceğini söyledi.

Kaynak: Haber Türk
 

Ekli dosyalar

  • 890640_detay.jpg
    890640_detay.jpg
    24,3 KB · Görüntüleme: 65

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst