Bebek Eşyaları Nasıl Temizlenir?

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.636
Tepki
53.656
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
gqYajL.jpg


Bebek eşyaları temizlemek ve bu eşyaların her daim temiz kaldığından emin olmak bebeğinizin sağlığı ve sağlıklı gelişimi için çok önemlidir. Bu yüzden bebeğiniz için evinizde bazı kurallara uymanız ve bazı yeni alışkanlıklar edinmeniz gerekir. Örneğin evinizde kesinlikle böcek ilacı kullanmamalı ve doğal böcek ilaçlarından yararlanmalısınız, kimyasal temizleme malzemeleri yerine doğal temizleme malzemeleri kullanmalısınız, organik besinler sürekli diyetinizde olmalı, deodorant ya da parfüm yerine doğal esanslar kullanmalısınız.

Evde yeni bir bebeğiniz varsa mutlaka evinizin havasını hem temiz hem de sağlıklı tutmalısınız. Sadece evin değil bebeğinizin odasında kimyasal herhangi bir madde olmadığından emin olun. Evinizin içerisinde ne sigara için ne de içirin. Hem kendi ellerinizi hem de eve gelen ve bebeğiniz ile ilgilenmek isteyenlerin ellerini yıkadıklarından emin olun.

Bebek Eşyaları Temizliği

Bebeğinizin her türlü eşyasını temizlemek için elinizden geldiğince doğal temizleme ürünleri kullanmanız gerektiğini daha önce belirtmiştik. Bu yüzden tüm bebek eşyalarını doğal temizleme malzemeleri ile temizleyeceğiz. İlk önce bebeğinizin odasının mobilyalarını temizlemek için evde mobilya temizleyici yapmanız lazım.

Mobilya temizleyiciyi hazırlamak için 15 damla kadar papatya özü, yarım limonun suyu, 1 yemek kaşığı kadar arap suyu ve 1 bardakta suya ihtiyacınız var. Bu malzemelerin hepsini temiz bir sprey şişesinin içine koyun ve mobilyaları temizlemek istediğinizde mobilyaya direk olarak püskürtün ve sadece nemlendirdiğiniz temiz bir bez ile bebek odası mobilyalarınızı silin. Karışımın içerisindeki papatya yağı sayesinde temizleme sonrasında bebeğiniz rahatlık ve sakinlik hissedecek ve aynı zamanda da derin bir uyku çekecektir.

Emzik Ve Biberon Nasıl Temizlenir?

Hem biberon hem de emzik temizliği bebeğinizin sağlıklı bir şekilde beslenmesi açısından çok önemlidir. Bu yüzden hem biberon hem de emzik ilk kullanım öncesinde temiz su ile yıkanmalı ve sonrasında da en az beş dakika boyunca güzelce kaynatılmalıdır. Kaynatma sonrasında emzik ve biberon temiz ve mümkünse beyaz bir havlu üzerine yerleştirilip kendi kendine kuruması için beklenmelidir.

Bebek Oyuncakları Nasıl Temizlenir?

Bebeğinizin oyuncaklarını alırken kesinlikle yaşına uygun oyuncakları almalısınız. Ayrıca bu oyuncaklar bebeğinizin yaratıcılık gücünü arttıran oyuncaklar olmalı ve kesinlikle minik parçalara ayrılan oyuncaklar olmamalı. Bebek oyuncağı demek gün içinde bebeğinizin en çok temas edeceği eşyalar demektir. Bu yüzden de bu oyuncakların temizliğine çok ciddi şekilde özen göstermeniz şarttır. Öncelikle bebek oyuncaklarının mutlaka bebeğinize zarar vermeyen malzemelerden yapılmış olduğundan emin olmalısınız. Ayrıca bu oyuncaklar her zaman için hem bakteri hem de mikroplardan arındırılmış olmalıdır.

Bebek oyuncaklarını temizlemek için yine doğal yöntemlere baş vuracağız. Bunun için de 1 su bardağı dolusu sıcak su ile 1 fincan kadar sirke ve yarım limona ihtiyacınız var. Temizleme işlemine başlamak için ilk önce suyu ve sirkeyi sprey başlıklı bir şişeye koyun. Daha sonra sirkeli suyun içerisine yarım limonun suyunu ekleyin ve şişeyi çok iyi bir şekilde çalkalayın. Sonrasında bu temizleme malzemesini bebeğinizin tüm oyuncaklarını iyice püskürtün ve mümkünse beyaz bir havlu ile oyuncakları teker teker silin ve sonrasında çok iyi bir şekilde kurulayın.

Bebek Kıyafetleri Nasıl Temizlenir?

Bildiğiniz gibi bebeklerin cildi çok daha hassastır. Bu yüzden de bebeğinizin kıyafetlerini temizlemek için kimyasal maddeler kullanmamalı ve sadece doğal temizleme malzemelerine güvenmelisiniz. Çünkü kimyasal temizleme malzemeleri bebeğinizin cildinde alerji, kaşıntı, kızarıklık ve tahrişe çok kolay bir şekilde neden olabilir.

İşte bu sebeplerden dolayı sadece bebek giysileri değil havlu, yastık, battaniye, çarşaf ve bebeğinizin cildi ile temas edecek olan tüm çamaşırların mutlaka doğal temizleme malzemeleri ile temizlenmesi gerekir. Bunun için 1 çamaşır makinesi dolusu bebek eşyasına 1 su bardağı kadar elma sirkesi ilave edin. Yıkama sonrasında en az 2 defa eşyaları durulayın. Yıkama işlemi hem deterjan kullanmadan hem de yumuşatıcı kullanmadan yapılmalıdır. Yıkama sonrasında tüm eşyalar hem güneşte hem de rüzgarda kurutulmalıdır. Bu yüzden de yıkama işlemi rüzgarın ve güneşin aynı anda bulunduğu günde yapılmalıdır.

Bu temizleme uygulaması sonrasında aynı çamaşırlar saf sabun rendesi ile bir kez daha yıkanmalıdır. Sabun rendesi eğer kaynar suyun içerisinde eritildikten sonra kullanılır ise o zaman sabun rendesi yapış yapış olmayacaktır. Durulama işlemi yine en az 2 defa ve güzel bir şekilde yapılmalıdır. Bu defa ilk durulama suyuna mutlak suretle sirke eklenmelidir.

Yıkama, durulama ve kurutma işlemlerinin ardına mutlaka çamaşırlara ütü yapılmalıdır. Bu sayede hem yumuşaklık hem de hijyen sağlanmış olur. Eğer ütü sırasında etikete rastlarsanız mutlaka etiketleri kesin. Çünkü bu etiketler bebeğinizin cildinde çiziklere yol açar.

Bebek Önlüğü Nasıl Temizlenir?

Bildiğiniz gibi bebek önlükleri çok çabuk bir şekilde kirlenen çamaşırlardır. Ayrıca bebek önlükleri bebeğinizin ağzı ile temas eden ve bilhassa diş çıkarma döneminde bebeğinizin haşır neşir olduğu çamaşırlardır. Bu nedenle de bebek önlüğü temizlerken kesinlikle deterjan kullanmamanız gerekir. Bebek önlüğü temizlerken sabunlu ve sıcak su kullanın ve eğer leke çıkmaz ise lekeyi çıkartmak için her hangi bir uygulama yapmayın.
 

Ekli dosyalar

  • 2.jpg
    2.jpg
    30,1 KB · Görüntüleme: 49

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Güzel bilgiler sağol canım. Biberon olayını yapıyordum da bu bebek oyuncaklarını temizlemek için olan öneriyi deneyeceğim hoşuma gitti
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst