Bebek Cildine Kavuşun

maviboncuk

Daimi Üye
Katılım
3 Ağustos 2010
Mesajlar
25.638
Tepki
16.859
Puan
113
Yaş
34
Konum
bitanemin kalbinden
Hepimiz bebek gibi bir cilde sahip olmak isteriz ama gerek genetik yapımız, gerek yanlış uygulamalar ve gerekse dış etkenler cildimizin pembeliğini ve tazeliğini sağlamakta engeldir.

Aslında cildimizin zinde görünmesini, renginin ve dokusunun daha güzel olmasını sağlamak imkansız değil. Sadece biraz bakım ve özen gerekli.

Cildimizin iyi görünmesi bir çok şeye bağlı. Yorgun olmak, stresli olmak, kötü hava koşulları, sağlıksız beslenme ve kan dolaşımı ile ilgili sorunlar cildimizi olumsuz yönde etkilemekte. Bununla birlikte cildimizi iyi temizlemediğimiz, cildimize uygun ürünler kullanmadığımız ve gereken bakımları yapmadığımız için cildimiz çok daha fazla yorgun düşmekte. Kışın soğuk, yazın sıcak cildimizin ısı ve nem dengesini korumak için zorlanmasına sebep olmaktadır.

Cildimize özel maskelerle bakım yapmak, belirli günlerde vitaminlerle masaj yapmak ve peeling ve fırça yöntemi ile ölü derilerden arındırmak ta cildimizin nefes almasını sağlayacaktır.

Bir çok meyve ve sebzenin özlerinde cildimize faydalı vitamin ve mineraller vardır. Cilt tipimize uygun olanları seçerek onları cildimize uygulayabiliriz. Arada sırada cildimizi temizlemek için buhar kullanabilir, açılan gözeneklerde biriken siyah noktaları şırınga ucu ile yüzeye çıkarabiliriz. Cildimize süt ve toniklerle arınma yaparak, yumuşak ve ılık bir havlu yardımı ile destekte bulunabiliriz.
1294841566_25_guzel_kadin_cilt_kadinlar_.jpg

Bebeklerin cildi sağlıklı ve canlıdır. Onların tazeliğinin sebebi hayata yeni başlıyor olmaları olabilir. Ama bizim ve cildimizin sağlıklı ve canlı olabilmemiz için kendimize özen göstermeye ve bakmaya ihtiyacımız olduğunu unutmamalıyız. Belki de şöyle düşünmek lazım. Cildimiz bizim bebeğimiz.
alıntıı
 
G

guzelcem

Misafir
Canlarım bebek gibi cildinize kavuşmak istiyorsanız bol bol su için günde 3-4 litre ben günde 6 litre su içerim inanın cildim daha güzel oldu MAŞAALLAH selülitlerim vardı azalma oldu çok şükür sık terliyorum sauna eşofmanlarımı giyiyorum gece yatarken sabahleyin sırıl-sıklam kalkıyorum hemen duş alıp maden suyu ile yıkıyorum, daha sonra gül suyuyla pamuğa döküp siliyorum pırıl pırıl cilde kavuşdum su bir mucize canlarım...:zuzu:-ciko:sirin::kokos::rujsigara::tenis::teytey::cicikadin::verelini::ayna::eller::basakk::huri::fisfis::eek:yna3:dans:rose:-alkis:telefon::hhhhhh::uyku::findikim::hulya:-kop:sila::zuzu:
 

Eileithhyia

Daimi Üye
Katılım
28 Mart 2011
Mesajlar
570
Tepki
523
Puan
93
Yaş
38
Konum
Aydın
Evet maden suyu da çok iyi geliyor cilde; ama onla yüzünüzü yıkarken dikkat edin. Benim bir arkadaşım her gün maden suyuyla yüzünü yıkıyordu; ancak bir süre sonra kaşları dökülmeye başladı. Bu nedenle kaş çevresine soda dokundurmamaya çalışın.
 

_emos_

Daimi Üye
Katılım
13 Mart 2011
Mesajlar
4.420
Tepki
5.513
Puan
113
Konum
güNeşin battıgı yer:)
teşekkürler cilt bakımı önemli gerçekten peeling ama evde kullanılan fırçalar gözenekleri genişletiyor zamanla diye duymuştum birde en sağlıklısı kese yöntemi inanılmaz tavsiye edilir..-ciko
 
G

guzelcem

Misafir
Evet maden suyu da çok iyi geliyor cilde; ama onla yüzünüzü yıkarken dikkat edin. Benim bir arkadaşım her gün maden suyuyla yüzünü yıkıyordu; ancak bir süre sonra kaşları dökülmeye başladı. Bu nedenle kaş çevresine soda dokundurmamaya çalışın.

Canısı arkadaşın sık yıkamış ayrıca cildini tahriş etmiş:( ALLAH şifa versin arkadaşınıza. ben yıllarca yıkarım bu uygulamayı yaparım çok şükür bir şey olmadı:lilav:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst