Bebeğin cinsiyetine göğüs ölçüsü testi...

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
19369306069.jpg


Bebeğin cinsiyetine göğüs ölçüsü testi...

Araştırmalar, erkek bebeğe hamile olan kadınların göğüslerinin 6.3, kız bekleyenlerin ise 8 santim büyüdüğünü gösterdi. Buna temel neden olarak testosteron hormonu gösteriliyor

Doğacak bebeğin cinsiyeti hamilelerin göğüs büyüklüğünden belirleniyor. Araştırmacı-yazar Jena Pincott'un yaptığı çalışmada, kız çocuk bekleyen annelerin göğüslerinin 8, erkek çocuk bekleyen annelerin göğüslerinin ise sadece 6.3 cm büyüdüğü gözlemlendi. Araştırma sonunda erkek fetüsün cinsiyet oluşumu sırasında testosteron hormonu salgıladığı ve bu hormonun kadının kanına karışarak meme gelişimini yavaşlattığı saptandı. Farklı araştırmalar annenin yemek beklentisinin de bunda rol oynadığını gösteriyor. Erkek çocuk, annenin tuzlu yemekler yemesine sebep olurken kız çocuk şekerli besinler tüketmesini sağlıyor. Başka bir teoriye göre de annenin göğüsleri erkek çocuk beklerken daha az sarkıyor.

EN YAYGINI ULTRASON
Amniyosentez işlemi ile rahimde gelişen bebeğin genetik özelliklerini gösteren fetal hücreleri incelemek için bebeğin yüzdüğü sıvıdan bir miktar alınıyor. Eğer bebeğin iki X kromozomu varsa kız, bir X ve bir Y kromozomu varsa erkek olduğu anlaşılıyor. Ancak düşük olasılığı olduğundan bu işlem sınırlı olarak yapılıyor. Ultrason, bebeğin cinsiyetini öğrenmek için birkaç ay beklemeyi gerektirse de daha yaygın olarak kullanılan bir yöntem. Çünkü fetüse ya da anneye herhangi bir zarar vermiyor.

Prof. Dr. Seyfettin Uludağ
Testosteron hormonları etkiler
Erkek bebeklerde meme ölçüsünün küçük olmasının sebebi bebeğin salgıladığı testosteron hormonları olabilir. Ancak bu henüz kanıtlanmış bir bilgi değil. Mutlaka bundan olur diyemem ama plasentanın ürettiği hormonlar etkiliyor. Bazen erkek bebek beklerken tüylenme olabiliyor ya da akneler çıkabiliyor. Bunun sebebi de erkek bebeğin salgıladığı hormonlar.

Doç. Dr. İbrahim Bildirici
Her kadının yapısı farklıdır
Bence aynı kadının hem kız hem de erkek bebeğe hamileliği sırasında araştırma yapılması daha anlamlı olur. Çünkü her kadının göğüs yapısı farklıdır. Kıyasladığımız zaman erkek bebeklerde testosteron salgılandığı için göğüsler daha küçük olabilir. Fetal cinsiyetin, anne karnındaki bazı olaylarda etkisi var. Biz zaten 12. haftadan sonra cinsiyeti söylüyoruz. Teknolojinin gelişmesiyle bu yöntemlere çok ihtiyacımız kalmadı.

Dr. Murat Berksoy
Yakında ultrasonsuz anlayacağız
Elimizde ultrason yoksa bu bilgiler bize ek avantaj sağlıyor. Yüzde 50 erkek olacak diyorsak bu bilgiler sayesinde yüzde 8-12 arasında daha iyi tahmin edebiliyoruz. Ancak hastada polikistik over olmaması lazım. Böyle bir araştırmayı Türkiye'de yapsak yüzde 15-21 arasında avantaj sağlayacak, henüz bunu bilemiyoruz. Ama bir gün gelecek ki ultrasona bile bakmadan bu tarz araştırma sonuçlarından anlayabileceğiz.

Sabah
 

Ayben

Daimi Üye
Katılım
2 Şubat 2013
Mesajlar
512
Tepki
771
Puan
93
Konum
Malatya
Araştırmalar, erkek bebeğe hamile olan kadınların göğüslerinin 6.3, kız bekleyenlerin ise 8 santim büyüdüğünü gösterdi. Buna temel neden olarak testosteron hormonu gösteriliyor

Vay başıma gelenler 3 kız doğurdum düşünsenize her bebekte 8cm :):)
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst