Bayrama özel et yemeklerinde sizlerin oylarıyla 1.lik aldığım tarif;Arpa şehriyeli fırın kebabı ...bütün hanımefendilere tek tek teşekkür ediyorum 

Malzemeler
750 gr kuşbaşı et(kemiksiz dana eti)
1 paket arpa şehriye
1 büyük boy kuru soğan
3-4 diş sarımsak
3-4 adet domates
1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
2 adet orta boy patates
Kimyon karabiber
2 adet yeşil biber
2 adet kırmızı kapya biber
1 tatlı kaşığı tuz
Ayrıca arpa şehriyeyi pişirmek için 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
Yapılışı:
Tencereye terayağı veya margarini koyup kuşbaşı etleri ilave ediyoruz ve etler mühürlenene kadar kavuruyoruz daha sonra küçük doğranmış kuru soğan ları ilave ediyoruz bir iki çevirdikten sonra küp küp doğranmış patatesleri de ilave edip bir süre çeviriyoruz daha sonra küçük doğranmış kırmızı ve yeşil biberleri ,kabuğu soyulup doğranmış domatesleri de ekleyip kısık ateşte 10 dk pişiriyoruz,ocağın altını kapatıp dinlendiriyoruz...diğer tarafta ayrı bir tencerede 2 yemek kaşığı sıvı yağı kızdırıp içine bir paket arpa şehriyeyi koyup hafif rengi dönene kadar kavuruyoruz içine 4 su bardağı kadar sıcak su ekleyip tuzunu da atıp önce yüksek ateşte sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirip baharatlarını da atıp ocağı kapatıyoruz..Kebabımızın malzemeleri pişti artık fırın kabımızı yağlayıp içine önce arpa şehriye pilavını döşüyoruz üzerine ise etli patatesli harcımızı döküp kırmızı , yeşil biberlerle ve domatesle süsleyip fırına atıyoruz biber ve domatesler pişene kadar 200 derecede 10 dk pişiriyoruz...
Afiyet Olsun

aynı tarifi üzerine beşamel sosu dökerek de yapabilirsiniz ...
beşamel sosu için;
1 çorba kaşığı un
1/2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağı süt
Bir tencereye yağ ile un konulur. Hafif hararetli ısıda yağ, una yedirilir. Devamlı karıştırarak yavaş yavaş süt ilave edilir. Tuz atılıp muhallebi kıvamında pişirilir,arpa şehriyeli fırın kebabını fırına atmadan önce beşamel sos dökülür 1 su bardağı kaşar rendesi ilave edilip,kırmızı toz biber serpilir ve fırına verilir afiyetle yenir
)



Malzemeler
750 gr kuşbaşı et(kemiksiz dana eti)
1 paket arpa şehriye
1 büyük boy kuru soğan
3-4 diş sarımsak
3-4 adet domates
1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
2 adet orta boy patates
Kimyon karabiber
2 adet yeşil biber
2 adet kırmızı kapya biber
1 tatlı kaşığı tuz
Ayrıca arpa şehriyeyi pişirmek için 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
Yapılışı:
Tencereye terayağı veya margarini koyup kuşbaşı etleri ilave ediyoruz ve etler mühürlenene kadar kavuruyoruz daha sonra küçük doğranmış kuru soğan ları ilave ediyoruz bir iki çevirdikten sonra küp küp doğranmış patatesleri de ilave edip bir süre çeviriyoruz daha sonra küçük doğranmış kırmızı ve yeşil biberleri ,kabuğu soyulup doğranmış domatesleri de ekleyip kısık ateşte 10 dk pişiriyoruz,ocağın altını kapatıp dinlendiriyoruz...diğer tarafta ayrı bir tencerede 2 yemek kaşığı sıvı yağı kızdırıp içine bir paket arpa şehriyeyi koyup hafif rengi dönene kadar kavuruyoruz içine 4 su bardağı kadar sıcak su ekleyip tuzunu da atıp önce yüksek ateşte sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirip baharatlarını da atıp ocağı kapatıyoruz..Kebabımızın malzemeleri pişti artık fırın kabımızı yağlayıp içine önce arpa şehriye pilavını döşüyoruz üzerine ise etli patatesli harcımızı döküp kırmızı , yeşil biberlerle ve domatesle süsleyip fırına atıyoruz biber ve domatesler pişene kadar 200 derecede 10 dk pişiriyoruz...
Afiyet Olsun
aynı tarifi üzerine beşamel sosu dökerek de yapabilirsiniz ...
beşamel sosu için;
1 çorba kaşığı un
1/2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağı süt
Bir tencereye yağ ile un konulur. Hafif hararetli ısıda yağ, una yedirilir. Devamlı karıştırarak yavaş yavaş süt ilave edilir. Tuz atılıp muhallebi kıvamında pişirilir,arpa şehriyeli fırın kebabını fırına atmadan önce beşamel sos dökülür 1 su bardağı kaşar rendesi ilave edilip,kırmızı toz biber serpilir ve fırına verilir afiyetle yenir