Bayram Yahnisi(yemek yarışmasından)

elasu

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
3.340
Tepki
3.393
Puan
113
Yaş
38
Konum
yeşil bir diyardan
Bayram Yahnisi


1 kg kemkli kuzu eti(dana etide olabilir)kemiksizde yapabilirsiniz
5-6 tane arpacık soğan yoksa 3 tane iri soğan kullanılabilir
1 tatlı kaşığı kadar salça
yarım çay bardağından biraz az sıvı yağ
pul biber
kimyon(istediğiniz baharatı ekleyebilirsiniz)
tuz
2 su bardağı su


Düdüklü tencereye yağımızı döküp üzerine kemikli eti koyup kavuruyoruz kendi suyunu salana kadar daha sonra soyduğumuz arpacık soğanlarıda ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.15dk kavrulduktan sonra pul biber,kimyon ve salçayı ekleyip kavurmaya devam ediyruz.2dk da bu şekilde kavrulduktan sonra 2 su bardağı suyumuzuda ekleyip tuzunu da atıp düdüklü tencereyi kapatıp 25-30 dakika pişiriyoruz.

Not:dana eti kullandıysanız ve et çok sertse pişime süresini uzatabilirsiniz.Ayrıca soğanların içinde çok pişip parçalanmasını istemiyorsanız düdüklüyü kapatmadan önce soğanları çıkarabilirsiniz


attachment.php



attachment.php



attachment.php



attachment.php
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.517
Puan
113
Konum
İstanbul
Ellerine sağlık elasu aşama aşama çekmende çok hoş oldu
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst