Yapılışı:Şerbeti hazırlayıp altı normal ateşte yavaş yavaş kıvama gelmesini beklerken....
Hemen dinlenmiş hamurumuzu eşit bezelere ayırıyoruz.Oklava yardımı ile ayırdığımız bezeleri nişasta yardımı ile açabildiğimiz büyüklükte açıyoruz.
Açmış olduğumuz yufkayı 4 eşit parçaya bölüyoruz ve uc kısmından başlayarak büzgülü şekilde topluyoruz.Ve topladığımız hamurun orta kısmınada cevizi ilave edip bohçalıyoruz.Ama bunu yaparken alttan üste doğru kapatıyoruz.
Yapmış olduğumuz bu işlem tepsi dolduktan sonra,eritmiş olduğumuz yağı yapmış olduğumuz tepsinin üzerine her birine gelicek eşit şekilde döküyoruz.Önceden ısıtmış olduğumuz fırında 170 derecede tam 30dk boyunca kızarmasını bekliyoruz.
Şerbetimiz bu yapım aşamasında olucaktır ve hemen oda sıcaklığında soğumaya bıraktığımız şerbeti kontrol ediyoruz.
30 dk boyunca kızaran tatlımızı fırından çıkarıp,oda sıcaklığında ılık olmasını bekliyoruz.Yani hemen şerbeti dökmüyoruz.Çünkü bunun sebebi bilmeyenler için söylüyorum.Böyle şerbetli tatlılarda şerbet ve tatlı sıcaklığı önemlidir,hamurlaşmaması için ve tatlının gevrek ve ağızda dağılması için bekleme süresi önemlidir.,Bu püf noktasını da verdikten sonra,artık tatlımız şerbeti ile buluşma zamanı geldi.Şerbeti ekledikten sonra,şerbeti tam çekene kadar bekliyoruz.
Sonramı ne yapıyoruz.
Tabiki afiyetle yiyoruz
İyi Bayramlar
