Bayram Tatlım (Büzgülü-Cevizlim)

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.405
Puan
113
cats.jpg
cats1.jpg


Büzgülü Cevizli Tatlım:
attachment.php

Hamuru İçin:
1 bardak yoğurt
2 tane yumurta
Yarım bardak sıvı yağ
1 çay kaşığı kabartma tozu
Alabildiği un (kulak memesi yumuşaklığı olucak hamurun kıvamı)

Hamuru açmak için buğday nişastası
Üzeri için 1 paket margarin yada tereyağ (Ben yarım paket margarin ve yarım paket tereyağ kullandım)

İçine parçalanmış ceviz içi

Şerbeti için:
7 bardak su
6 bardak şeker
3 veya 4 damla limon (şekerlenmemesini sağlıyor serbetin)Bu verdiğim ölçüler 2 tepsilik tatlı içindir....
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
OP
Ş

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.405
Puan
113
Yapılışı:Şerbeti hazırlayıp altı normal ateşte yavaş yavaş kıvama gelmesini beklerken....

Hemen dinlenmiş hamurumuzu eşit bezelere ayırıyoruz.Oklava yardımı ile ayırdığımız bezeleri nişasta yardımı ile açabildiğimiz büyüklükte açıyoruz.
Açmış olduğumuz yufkayı 4 eşit parçaya bölüyoruz ve uc kısmından başlayarak büzgülü şekilde topluyoruz.Ve topladığımız hamurun orta kısmınada cevizi ilave edip bohçalıyoruz.Ama bunu yaparken alttan üste doğru kapatıyoruz.
attachment.php

Yapmış olduğumuz bu işlem tepsi dolduktan sonra,eritmiş olduğumuz yağı yapmış olduğumuz tepsinin üzerine her birine gelicek eşit şekilde döküyoruz.Önceden ısıtmış olduğumuz fırında 170 derecede tam 30dk boyunca kızarmasını bekliyoruz.
Şerbetimiz bu yapım aşamasında olucaktır ve hemen oda sıcaklığında soğumaya bıraktığımız şerbeti kontrol ediyoruz.
attachment.php

30 dk boyunca kızaran tatlımızı fırından çıkarıp,oda sıcaklığında ılık olmasını bekliyoruz.Yani hemen şerbeti dökmüyoruz.Çünkü bunun sebebi bilmeyenler için söylüyorum.Böyle şerbetli tatlılarda şerbet ve tatlı sıcaklığı önemlidir,hamurlaşmaması için ve tatlının gevrek ve ağızda dağılması için bekleme süresi önemlidir.,Bu püf noktasını da verdikten sonra,artık tatlımız şerbeti ile buluşma zamanı geldi.Şerbeti ekledikten sonra,şerbeti tam çekene kadar bekliyoruz.
Sonramı ne yapıyoruz.
Tabiki afiyetle yiyoruz
İyi Bayramlar:huhuu:
 

Ekli dosyalar

  • y1.jpg
    y1.jpg
    48,3 KB · Görüntüleme: 100
  • y2.jpg
    y2.jpg
    58,2 KB · Görüntüleme: 97

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.967
Tepki
56.320
Puan
113
Yaş
43
Konum
Almanya
Ellerine saglik canim, bayram tatlisiz olmaz.
Ben yapamadim, annemde Türkiye´de. :uzgun:
Sagolsun yengem yapmis benim icin baklava ama daha islamadim.
 

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
masaALLAH sana melegim
hamurunuda kendin acmissin helal olsun vallahi
simdi bayram bayram kapini calmak vardi
yaptigin lezzetlerden tatmak offf anam offffffffff
 

denizkızı

Daimi Üye
Katılım
23 Şubat 2009
Mesajlar
3.196
Tepki
1.899
Puan
113
Konum
İZMİR
ellerine sağlık canım benim :)
ben bu bayram biraz miskinim :D Gittim hazır kadayıf aldım dün onu yaptım bugün sabahtan :D:gul:
 
OP
Ş

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.405
Puan
113
Offf!!!
Miğdemden iyiden iyiye sesler gelmeye başladı.
Şimdi mutfağa gidip dolabı karıştıracağım.:iyyyy:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst