1.Aday :incim:
Cevizli Baklava
800 gr. baklavalık un
3 yumurta
1 fiske tuz
1 çay kaşığı limonsuyu
1 çay kaşığı eritilmiş tereyağ
1 su bardağı su
Üzerine ve aralarına serpmek için :100 gr. eritilmiş tereyağ 200 gr.margarin
Açmak İçin : 1 paket nişasta + 1 su bardağı un
İçi :1 büyük kase ceviziçi,2 çorba kaşığı şeker
Şerbet :8 su bardağı su, 5,5 su bardağı şeker
Yapılışı
Un,yumurta,tuz,su,1çay kaşığı limonsuyu,1çay kaşığı tereyağ derin bir kapta iyice yoğurulur (gerekirse biraz daha su eklenebilir). 13-14 beze yapılıp 10 dakika bekletilir.Dinlendikten sonra incecik açılır hamur bitene kadar her kata önce eritilmiş tereyağdan nokta nokta olacak şekilde serpilir sonra şekerli ceviz serpilir (en son 2 kata ceviz konmaz) Baklava dilimi gibi kesilip üzerine eritilmiş sıcak tereyağ dökülür üzeri pembeleşene kadar pişirilir.Şerbet için şeker ve su kaynatılır fırından çıkan baklava 2-3 dakika bekledikten sonra sıcakken üzerine dökülür.