Basak Corbasi-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
5bb29531acee26145fe911b988cd263d_1323169706.jpg


Es selamü aleyküm canlar .
sizlere cok özel bir corbanin tarifini vermek istiyorum . corbadan ziyade doyurucu bir yemek de sayilabilir

gerekli malzeme
1 cay bardagi bugday (yarma )
1 su bardagi yogurt
2 tüm yumurta
2 adet domates
1 cay bardagi un
yarim bag maydanoz
10 bardak et suyu eti ile beraber
tuz nane dereotu karabiber .
100 gr margarin
10 su bardagi et suyu etleri didilmis (yaklasik 600 gr kemikli et ve et suyu icin 1havuc 1yemeklik sogan beraberce kaynayacak )

öncelikle gerekli olan et suyumuz icin kemikli etlerinizden et suyu cikarmak icin havuc sogan koyup haslayin etlerini didin kemiklerini sebzelerini süzüp yaklasik 10 bardaga suyu tamamlayip ocaga koyun .

Bugdayi baska bir tencerede yumsayincaya kadar haslayin .
Haslanan bugdayi et suyuna ilave edin bir miktar kaynadikdan sonra ,baska bir kap icersinde unu,yogurdu, ve yumurtalari cirpin corbayi ocakdan cekin, karisimi karistirarak ilave edin devamli karistirmak sureti ile bir iki tasim kaynatin .
diger tarafta yagi eritin icine kabuklari soyulmus ince dogranmis domatesi ilave edin dogranmis maydanozu naneyi ve dereotunuda dograyip corbaya ekleyin tuzunu karabiberini damak zevkinize göre ayarlayip sicak sicak servis yapin sayet cok koyu olursa kaynatilmis su ekleyebilirsiniz
afiyet olsun .

bu tarifi 1999 yili lezzet dergisinden almistim

ALINTI
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst