Başak Burcu Özellikleri

Aslı Oktay

Daimi Üye
Katılım
30 Haziran 2011
Mesajlar
12.839
Tepki
19.334
Puan
113
Yaş
34
Konum
İstanbul

basak.jpg


Başak burcu özellikleri

Yönetici gezegeninizden dolayı hep bilgiyi ararlar. Zekalarını kendilerine yardımcı olan bir hizmetçi gibi görürler. Bu nedenle Başak burcunu tanımlayan sözcük \'İncelerim “ dir.

Başak\'lar çalışkan ve pratik insanlar olup, yaşamlarındaki en önemli konu İş\' tir. Güvendikleri kişilere yardım etmeyi sevmelerine rağmen, inanmadıkları ve tembel olduklarını bildikleri kişilere karşı soğuk davranırlar. Yaşamları boyunca dinlenmeden çalışırlar. Onların dinlenme biçimi bile başkalarına yorucu gelebilir.

Başak\'ların yaşamda ayrıntılar arasında boğulma riskleri hep vardır. Böyle anlarda bile, kendi yöntemleri ile yaptıkları işlerde gelişigüzel şeyler bulunabileceğini kabul etmezler. Başaklar, genellikle kendilerini hiç kimseye kullandırtmazlar, sınırlarını belirleyerek \'hayır\' demesini bilirler. Tutumlulukları bazen pintilik derecesindedir. İçli-dışlı olmayı sevmedikleri için, soğuk ve mesafeli bir görünüşleri vardır.

Başak Burcu Erkeği

Şunu hemen açıklığa kavuşturmakta yarar var. Eğer kalbiniz romantik rüyalara ve peri masallarına açlık duyuyorsa, umutlarınızı sakın Başak erkeğine bağlamayın; yoksa kendinizi ölüm orucu içinde bulursunuz. Başakla kurulan bir gönül ilişkisi, hayatını sadece tatlı duygulara bağlamış olan bir insanı sert bir vuruşla soğuk yere indirdiği zaman, üzücü olabilir.

Bu adam hemen hemen tamamiyle pratik, nesnel bir düzeyde yaşar ve hikaye kitabı aşklarının gerçek dışı duygusallığına bel bağlamaz. Kuşkusuz, bu tümüyle bir anlayış sorunudur. Çünkü, herşeyden önce, böyle bir aşk kendisini kadın-erkek ilişkisinin eşiğine yaklaştırmakta pek işe yaramayacaktır. O, odanızın penceresi altında serenat yapacak tipte bir adam değildir. Aslında Başaklar, çocukluğun ilk yıllarından başlayarak aşk konusuyla çok derinden ilgileneceklerdir, ama Romeo Juliet cinsinden bir aşkla değil. O, aşk sözcüğünü en güzel şekilde, kendisini karşılıksız olarak ailesine, arkadaşlarına, kendisinden daha zayıf ve olanakları daha az olanlara adamakla ifade eder.

Çalışma aşkıyla doğmuştur

Başak içgüdüsel bir çalışma aşkıyla doğmuştur. Böylesine yükseklere erişememiş olan Başaklar bile, şu ya da bu şekilde bencillikten uzak bir ideale hizmet edememenin hafif suçluluğunu duyarlar. Dramatik heyecanlar, duygusal vaadler, yapışkan sevgi şeklinde kendini gösteren bir aşk, Başak erkeğini sadece soğutmakla kalmaz, şehir dışına giden ilk otobüse ya da trene atlayıp kaçacak kadar korkutur da. Ancak, o her ne kadar çelik ve buz karışımı gibi görünürse de, uygun sıcaklığı bulunca zevkten eriyebilir. Hiç kuşkusuz, Başağın kalbine giden yollar vardır. Gizli yollar. Arsızca peşinden koşmak bunlardan biri değildir. Bir sürü flörtçü kadının ve tehlikeli deniz kızlarının şaşırarak ve düş kırıklığına uğrayarak öğrendikleri gibi, koketlik ve cinsellik bu yollardan biri değildir. Başaklar aşkta fazlalıktan çok kalite ararlar. Her katagoride kaliteye oldukça önem verdiklerinden, gerçek aşk ilişkileri çok azdır ve bunlar bazen de talihsizlikle veya herhangi bir şekilde üzüntüyle sonuçlanır.

Başağın böyle bir hayal kırıklığı karşısındaki normal tepkisi, kendisini bulabildiği en zor işe gömmek, genel olarak toplumdan uzaklaşmak ve bundan sonraki aşk olasılıklarında iki kat daha dikkatli olmaktır. Büyük strateji kullanmak ve çok sabırlı olmak zorunda kalabilirsiniz. Başağın esas içgüdüsü iffettir ve bundan ancak iyi bir nedenle ya da fevkalade iyi bir kadın için vazgeçebilir. Başakların hepsi değilse de çoğu, başka burçlara göre çok daha büyük kolaylıkla bekar yaşayabilirler. Kadere karşı koymadan boyun eğmek onlara doğal geldiği için, anlamadıkları disiplin kurallarına da katlanırlar. Hiç belli etmese de, Başak incelikle baştan çıkarma sanatının ustası olabilir. Başak erkek, keskin zekayla sağlam toprağın karışımıdır. Soğuk flörtçülüğüyle bir çok kalbi kırmasıyla tanınırsa da, onun eleştirici analiz duygusu ve herkesi beğenmeyen zevki selimi, sık sık çıktığı flört gezilerinde platonik alandan ayrılmasına pek olanak vermez.

Dürüts ve samimi bir ilişki ister

Başak aşık olacağı kişiyi bulmak için o değerli zamanını harcamakta acele etmeyecektir. Çünkü yeme, giyinip kuşanma, sağlık ve çalışma alışkanlıklarında olduğu gibi, kadın seçiminde de aynı derecede eleştirici ve kılı kırk yararcasına özenen bir insandır. Sakın onu yanıltmaya ya da ona yalan söylemeye kalkışmayın. Sizin Başak aşığınız hiç hayale kapılmaz. O, nezih, dürüst ve samimi bir ilişki ister. Bunu bulma şansının ne kadar az olduğunu kendi de çok iyi bilir; ancak, daha azına razı olacağını ummanın hiçbir yararı yoktur. Şayet koşullar onu uygunsuz bir ilişki kurmaya zorlamışsa, bu ilişkinin pençeleri arasında uzun süre kalmayacağından kuşkunuz olmasın. Başak, aklının başından alınması zor bir erkektir.

Devamlı bir aş ihtiyacıyla yanıp tutuşmadan uzun süre yaşayabilir. Eğer aklınızı ona taktınızsa, bu sizi ağlatmaya yeter. Acaba mermerden mi yapıldığını, yoksa kalpsiz mi olduğunu merak edersiniz. Hayır, mermerden yapılmamıştır, ve evet, kuşkusuz bir kalbi vardır. Sabırlı olun, bekleyen sonunda muradına erer. Bununla birlikte, gerçekten aşık olduğuna karar verince de, büyük bir sadelikle duygularını size açıklayacaktır. Aşkı başka burçlarda olduğu gibi asla dalgalanmadan, sürekli bir alevle yanacak ve yıllar geçtikçe harikulade bir güvenilirlikle sıcaklığını sürdürecektir. Başak aşkının peri masalına benzeyen tek yanı, eğer gerçekten aşıksa, gerçek eşine sahip olmak için yıllarca beklemesi, ya da onu alıp aile ocağına getirmek için binlerce dağı aşmayı göze almasıdır.

Hafızası çok berraktır

Bir Başak erkeği kadınları üzen küçük büyük tüm sorunlara karşı istisnasız çok anlayışlı, düşünceli ve müşfiktir. Kristal kadar berrak bir hafızası vardır ve neden o kadar önem verdiğinize pek akıl erdiremese de, özel günleri herhalde unutmayacaktır. Başak erkekleri son derece sahiplenen kişiler olmalarına karşın, öyle delice ateşli bir kıskançlık göstermeyeceklerdir. Bu size önemsiz ince bir çizgi gibi gelir, ama önemlidir. Başaklar son derece sadıktır ve aile bağlarını koparmayı hiç istemezler. Ancak, hoşgörüleri kötüye kullanılıp da sonunda bıçak kemiğe dayanınca, boşanmak için mahkemeye başvurmakta bir an tereddüt etmezler. Evlilik bir kez bitmişse bitmiş demektir. Bir kez kararını veren Başak erkeği, yoluna devam eder, artık gözyaşları dökmeniz, yalvarıp yakarmanız boşunadır, kararından dönmez. Başak erkekleri kural olarak baba olmak için yanıp tutuşmazlar.

Onların kendilerine has egoları, ruhsal tatmin için çocuk sahibi olmak ihtiyacında değildir ve Başaklar küçük aile sahibi olmak isterler. Böyle olduğu halde çocuk sahibi olunca da Başak son derece çocuklarına düşkün bir baba olur ve sorumluluklarını hiçbir zaman hafife almaz. Çocuklarının yeteneklerine geliştirmek ve onları kendi yüksek davranış standartlarını aşılamak için pekçok saatlerini severek harcayacaktır. Bir Başak baba zeka ve kültüre büyük önem verecek ve ahlak, nezaket ve iyi vatandaşlık konularında çocuklarını titizlikle eğitecektir. Başak sağlığına biraz titizlik göstermenizi bekleyecektir; ama hasta olduğunuz zaman o da sizin başınızda bekleyecek ve size bakacaktır.

Başak Burcu Kadını

Başak kızını hayalinizde, nazik el değmemiş kadar temiz bir bakire kız olarak mı canlandırıyorsunuz? Hayalleriniz biraz sonra paramparça dağılacak demektir. Bir Başak kadını kendisine düşman kesilen bir dünyanın karşısına gene de başını dik tutarak çıkabilir. Lekesiz kadınlığın bu nazik, narin sembolü hakkında öğrenilmesi gereken çok şey var.
Aslında utangaç biri olduğu doğrudur. Başak kızları ateşli, atak konuşmalar yapmak için sabun kutularının üstüne tırmanmazlar. Sarhoşken araba kullanmaktan tutuklanmazlar.
Ama bir Başak kadını ne de olsa kadındır. O tüm gerekli silahlarla donanmıştır. Bunlar arasında, mutluluğa giden yol onu nereye çekerse, peşisıra oraya kadar gitme azmi de vardır.

Son derece pratiktir

Başak kadını, bir kez duyduğu aşkın gerçek ve ideal olduğunu kabul ettikten sonra, bu ilişkinin tertemiz olduğu konusundaki kendi inancı, dünyadaki bütün yasal kağıtların hepsinden daha üstündür. Bütün burçlar içinde, hem son derece pratik, hem de aynı zamanda harikulada pratik olan tek kadın, Başak kadınıdır. Yasa dışı bir aşk ilişkisi, yüzeyde basit ve ahlak dışı görünebilir. Aslında buna ne kadar zor karar verdiği göz önüne alınırsa, Başağın, karakterine uygun bir davranış örneği olduğu anlaşılır. Başak kadını böyle bir ilişki karşısında toplumun suçlamasıyla utanç içinde kıvranacaktır ama gene de davranış şekli, ne de niyetinin temizliği konusundaki kendi kanısı değişecektir. Bu da zihne hükmeden, havai ideal peşinde koşan Merküri etkisiyle karışık, Başağın toprak yanının sağlam pratikliğini gösteren kusursuz bir örnektir.

Başağın aşkında öyle bir kor ateş vardır ki, bir kez tutuştuğunda, yakıcılığı ve amacına bağlılığı ile başka burçlardaki tüm ihtirasları gölgede bırakır. Ne var ki bu ateş pek çabuk tutuşmaz. Şunu kabul etmek gerekir ki, tipik Başak kadınında aşkın ateşli, fiziksel yanı biraz zayıftır. Ama bu kadında gizemli, sakin, bekleyen bir özellik vardır. Romantik aşkta çekingenliğin güzelliğini tercih eden erkekler için ruhun ihtirası, fiziksel ihtirası aratmayan bir özelliktir. Başak kadını herşeyde kusursuzluk arar, ama bu kendisinin de kusursuz olduğu anlamına gelmez. Başak kadınlarında, hiçkimsenin hiçbir işi kendileri kadar düzenli ve iyi yapamadıkları gibi değişmez bir inanç vardır. İnsanı çileden çıkaran da, genellikle, hiçkimsenin yapamadığıdır.

Aynı zamanda titiz bir şekilde dakiktirler.Hata yaptığınız zaman, hatalı olduğunuzu kabul edin ve tartışmayın. Ona çiçekler götürün. Tartışmanın size hiçbir yararı olmaz, Başakla başa çıkamazsınız. O bir toprak burcudur, doğanın yaratılışta verdiği güzellikleri beğenir. Bu yüzden çiçekler gerilen sinirlerini yumuşatır. Özür dilemeye gelince, az ve öz olun. Başağı hiç kimse kolay aldatamaz. Fesatlığı yoktur ama kesinlikle de aptal değildir. Çoğu zaman nasıl olsa o haklı çıkacak, siz de düş kırıklığına uğrayacaksınız. Onu normal haline döndürürseniz, gene o enfes tatlı kız olacak, siz de kimin kazanıp kimin kaybettiğine aldırmayacaksınız bile. Fiziksel çekiciliğinizle onu etkilemeye çalışmayın, ya da sokaklarda onu kucaklamaya kalkışmayın.

Daha ilk ve hatta onuncu buluşmanızda iyi geceler öpücüğü vermek için acele etmeyin. Daha iyi şeyler için bekleyin. Zarafet ve incelikle yavaş yavaş ilerleyin . Oyunu baştan sona ustalıkla oynayın. Ciddi şekilde eleştiricidir. Sizin kravatınız, saç biçiminiz, ne yaptığınız, ne söylediğiniz konusunda da o kadar eleştiricidir. Nefes almak ne kadar doğalsa, eleştirmek de onun için o kadar doğaldır. Başak sonsuza kadar herşeyde kusursuzluk arayan bir insandır. Bununla birlikte onu eleştirmeyin. Bu, kurallara aykırıdır. Altın kural burada kesinlikle geçerli değildir. Onun size yaptığını siz ona yapmasanız iyi edersiniz. Bu kadına aşık olmanın en güzel yanı, sizin bütün dertlerinizi üstlenip, belki bundan zevk de almasıdır.

Sadakat konusuna gelince, ender olarak bir başak kadınının, anlaşılmaz bir nedenle, dürüstlükten ayrıldığını işitebilirsiniz. Ancak böyle bir gönül eğlencesinin altında genellikle kendine bir şeyi kanıtlama arzusu yatar ve pek uzun sürmez. Arada sırada başı dönerek zevk ve safaya dalan Başak kadınları bu yanlış davranışlarını ört bas edecek kadar akılllıdırlar ve böyle davranış da hiç kuşkusuz son derece az görülen bir olaydır. Genel olarak, eğer size gerçekten aşıksa, tipik bir Başak kadınını en seksi bir erkekle bir ay ıssız bir adada bıraksanız,, sizi aldatmayacağına güvenebilirsiniz. Başak kızı ufak şeylerde bile insanı rahatsız edecek derecede, kılı kırk yararcasına titizlik gösterir, ama öte yandan dünyanın en cömert, en iyi, en sevecen küçük yaratığıdır.

Onun kusursuzluk merakını kusur olarak değil, erdem olarak kabul edin. Eleştirici huyu sinirinizi bozsa bile öyle tatlı ve sevimli bir havası vardır ki, hiç karşı koyamazsınız. O alçak gönüllü tavırları ve o tatlı, ışıl ışıl gözleri görevlerini iyi yapmışlar. Hatta başkaları kusur bulmadığı zaman onun ne kadar şakacı olduğunu ve o güzel başın içinde ne keskin bir zekanın yattığını da herhelde anlamışsınızdır. Çok hoş ve tuhaf bir şeydir.

Başak Burcunun Aşk Hayatı

Başak burcunun üyeleri iyi konuşma yeteneğine sahip insanları sever. Başak iletişim kurmayı, etrafında zeki, entellektüel ve sakin insanların olmasını ister. İlerleyebilecek bir beraberliğin temelini atabilmek için, Başak ile sakin ve kaliteli bir yerde buluşmayı tercih etmek gerekir.

Başak\'ın seçiciliğini göz önüne alarak, sağlıklı yiyeceklerin, sessiz, sakin ve romantik bir müziğin olduğu bir restaurant oldukça uygundur. Başak oldukça ilginç ve her konuyu rahatlıkla tartışabilecek, özellikle entellektüel alış-verişlere çok yatkın bir insandır. Fakat daha ilk günlerden gizli, mahrem konuların konuşulmasından, sırların paylaşılmasından, problemlerin ortaya dökülmesinden hoşlanmaz. Birliktelikde Başak\'ın ilk günden itibaren takdir etmesi ya da yüceltmesi mümkün değildir.

Eleştiriye yatkın olan yapısı, ancak gerçeklerden emin olduktan, ölçüp biçtikten ve sıkı bir değerlendirmeden geçirdikten sonra tatmin olabilir. Ancak Başak kendisinden her hangi bir fikir ya da tavsiye istenirse, konu hakkında bütün bildiklerini tüm açıklığıyla paylaşır. Başak oldukça dikkatli planlar yapar. Finansal güvence ve kişisel gelişim, yaşamında önemli bir yer tutar. Aşırı harcamalar gibi, hemen başlayan ve hızla gelişen ilişkiler de onları rahatsız eder.

Genellikle pratik ve ulaşılabilir amaçları olan eşler seçmeye özen gösterirler. Başak insanı yaşamını paylaşmaya değeceğine inandığı insanı bir kez bulduğunda, ona her zaman sadık olmaya çalışarak, onu mutlu etmek isteyecektir. Ancak sorumluluk sahibi, hassas ve entellektüel yanı kuvvetli insanlar bir Başak\'ın aşkını anlayabilir.

Dışardan kolayca anlaşılmasa bile, Başak oldukça sıcak, samimi ve dürüst bir yapıya sahiptir. O\'nun kalbini bir kez kazanan, kendini yaşamı boyunca unutamayacağı bir sıcaklığın ve vericiliğin içinde bulur.

Yükseleniniz Başak Burcu ise

Sizin için ne kadar düzenli ve tertipli birisi diye düşünürler. Başak demek temizlik,düzen ve kurallara uyum demektir. Bazen bu konuda iyileşmeyen bir hasta da olabilirsiniz.

Pek çok insanın üzerinde bile durmadığı veya farkına varmadığı küçük detaylar sizin için önemlidir. Bazen ince ve anlamsız ayrıntılar içinde kaybolabilirsiniz. Küçük bir bilgi istendiğinde sayfalar dolusu ayrıntı vermeye hazır olursunuz. Detaylarla boğuşmaktan asıl size gerekli olan ana konuları gözden kaçırabilirsiniz.

Hayattaki hedefiniz mükemmeli yakalamaktır. Yaşamda inceleyici,araştırıcı ve düzenli olduğunuz kadar bıkmadan ve yorulmadan çalışan birisiniz. Hizmet etmeyi seversiniz. Sanki ömür biter ama işler bitmez sözü sizin içindir !Detaylı da olsa yapacağınız her işi planlamada ve uygulamakta başarılı sayılırsınız.

Ancak kısa süreli bir işi uzun bir zamana yaymanız başka insanları kızdırabilir. Sessiz ve derinden giderek hedefe ulaşmakta kendi yöntemlerinizi kullanmakta ısrar edersiniz. Neşeli, nüktedan ve konuşkan birisiniz. Sizi kibar gösteren çekingenlik de yakışır. Eleştiri ve ortamı komikleştirmek için yapacağınız çabalar sırasında kırıcı durumlar yaratabilir. Sizin çok eleştirici yanınız vardır ama, kendinizin eleştirilmesine hiç dayanamazsınız. Başınız sıkılınca kabahati başka birinin üzerine yıkmak işinize gelebilir. Ancak duygularınızı saklamayı becerirsiniz.

Sizin çok evhamcı ve korkuları olan birisi olmanız şaşırtıcı değildir. Öncelikle hastalık hastalığı gözle görülür şekildedir. Bu nedenle çok titiz davranırsınız. Birisi ile el sıkışınca hemen elinizi yıkamak istersiniz. Bazen bu durum en ufak toz zerresinden bile rahatsız olmanıza kadar uzanabilir. Elinize iğne batsa doktora gitmek ihtiyacı görülür. Çevrenizde ilaçlar ve temizlik malzemeleri göze çarpar. Tutumlu, sakıngan ve dikkatli birisiniz. Hesaplarla aranız iyidir ve kimse sizi olayca kandıramaz. Ekonomik güvence sağlamak çok önemlidir. Mantıklı birisi olduğunuzdan elde edemeyeceğiniz şeyin peşinden koşmazsınız. Dostlarınızın yardımına severek koşarsınız. Giyim konusunda da son derece titiz davranırsınız.

Giydiğini kendine yakıştırmasını beceren bir insansınız. Temizlik sizin için yaşam amacıdır ve çevreniz her zaman pırıl pırıldır. Evlilik konusunda çabuk karar veremezsiniz. Bekar bile kalabilirsiniz. Çünkü aradığınız mükemmel eşi bulmak hayli zordur ! Evlenince mükemmel bir eş olursunuz.

Başak yükselen insana kısa boy verir. Genellikle ince bedenli,yüzü ve alnı yuvarlakça ve gözleri koyu,soluk benizli ve saçları göz rengine uygun birisiniz. Aslında vücudunuz pek biçimli değildir ama, inceliği sayesinde zarif, hatta çekici gözükebilir. Düzgün bir burun ve inci gibi dişler göze çarpar. Güler yüzlü ve hareketli görüşünüz dikkat çeker.

Başak Burcu ve Sağlık

Başak burcu sinir sistemini ve barsakları yönetir. Başak insanları Yengeçler gibi mide hastalıklarına yatkın olduklarından, dengeli beslenmeleri gerekir. Birçok Başak insanı sebze yemeklerini yeğ tutarlar.

Başak burcu yükselen kişilerin fiziksel yapıları: ince belli zayıf, ortadan uzun boylu, yuvarlak yüzlü pembe-beyaz ya da esmer tenlidirler. Saçları genellikle koyu renk olur. Başak\'lar genellikle kendilerine çok özen gösterdiklerinden sağlıklı olurlar. Yediklerine ve içtiklerine çok özen gösterir, başkalarına da bu konuda öğütler verirler.

Sağlık koşullarını iyi değerlendirirler. Bazıları hastalık hastası olurlar. Hastalanınca üstlerine titrenmesini isterler. Başak burcu mide ve sinir sistemini yönettiği için Başak\'ların hastalıkları genel olarak bedenin bu bölgeleriyle ilgilidir.

Bu nedenle beslenme ve dinlenmelerine özen göstermelidirler. Pratik ve yöntemci yaradılışlarından ötürü sağlık koşullarına uyarlar. Hastalık hastalarının dışında az hastalanırlar. Doktorları onlara iyileştirme yöntemlerini açıklarsa anlayışlı, aklı başında ve uyumlu bir hasta olurlar.

basakburcu.net'ten alintidir.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst