Bardak Altı(Fındık) Lahmacun Tarifi

maviboncuk

Daimi Üye
Katılım
3 Ağustos 2010
Mesajlar
25.638
Tepki
16.859
Puan
113
Yaş
34
Konum
bitanemin kalbinden
Malzemeler

600 gr dana koyun karışık orta yağlı kıyma (tek çekilecek)
400 gr soğan (soyulmuş)
400 gr domates(kabuğu soyulmuş)
Yarım demet maydonoz
1 kaşık ev biber salçası
Tuz
Karabiber
Pul biber
1 kaşık yoğurt
½ çay bardağı sıvıyağ(etiniz çok yağlıysa azaltabilirsiniz)



bardak-altfndk-lahmacun-tarifi_32620968.jpg

Hazırlanışı

Soğan , domatesiniz elde ince doğrayın.Tuz karabiber tatlı pulbiberle tüm sebzeleri öldürün, ardından etinizi ekleyin.Enson yağınızı ve yoğurdunuzu ekleyin iyice karıştırın.
Odun ateşinde pişmeye gönderin.(kara tepsilerde pişirilir))(Mersin –Adana yöresinde)
Not :Bardak altı(fındık) lahmacun,yöresel lahmacundur.Ebat çay tabağı boyutundadır.Arzuya göre ince kıyılmış taze biber ve sarımsak eklenir.
Malzemeyi asla robottan geçirmeyin,sulanır.
Yoğurt lahmacununuz yumuşacık yapacaktır.Asla fırından gelince sarmalayarak hamurlaştırmayın
Artan lahmacunu 1-2 gün içerisinde teflon tavada ısıtarak tüketmenizi öneririm,kalanı yüz yüze kapatıp derin dondurucuda buzdolabı poşetinde 2 ay kadar saklayabilirsiniz
Serviste ayran ,şalgam ve maydonoz öneririm..Afiyet olsun.
alıntı okay ustadan...

bardak-altfndk-lahmacun-tarifi_32183455.jpg



 

*Hülya*

Daimi Üye
Katılım
19 Kasım 2008
Mesajlar
4.965
Tepki
6.519
Puan
113
Konum
Oradan
bu tarif eksik gibi
hamur nasıl neyle yapılır
gözümden mi kaçtı acaba:acep:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst