Barbekü Soslu Somon-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre


Malzemeler


  • 500 gr somon (2-3 kişi için)
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 diş sarımsak, ezilmiş
  • 2 çorba kaşığı soya sosu
  • 1 tatlı kaşığı ballı hardal veya dijon hardalı
  • 2 çorba kaşığı worcestershire sos
  • 1 tatlı kaşığı ketçap
Yapılışı
Balık hatiç tüm malzemeleri bir tencereye koyup kısık ateşte 10-15 dakika kadar pişirin.
Somon balığını yıkayıp kurulayın. Tuzlayıp biberleyin.
Hazırlamış olduğunuz sosu fırça ile balığın her tarafına sürün. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip balığınızı içine yerleştirin, kalan sosu üzerine döküp önceden 200 derecede ısınmış fırında 20-25 dakika kadar, balığın üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Afiyet olsun !

ALINTI
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst