Banyoyu Genişleten Fayans Hilesi

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.644
Tepki
53.685
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Bazı göz aldatmacalarından faydalanarak ev dekorasyonunda harikalar yaratabilirsiniz. Örneğin banyonuzu daha geniş göstermek için yararlanabileceğiniz bir ipucundan söz edelim: Duş teknesi çevresindeki fayansları tavana kadar döşeyerek banyonun olduğundan daha büyük algılanmasını sağlayabilirsiniz.

banyo-fayans.jpg


Banyonuzun büyüklüğünün ne olduğu önemli değil. Duş teknesini ya da küveti çevreleyen duvarları tümüyle fayans döşediğiniz takdirde banyonun daha yüksek tavanlı ve geniş algılandığını görebilirsiniz. Göz ister istemez tavana uzanan fayansları takip edeceği için böyle bir yanılsama ortaya çıkar. Ancak ipuçları bununla bitmiyor. Seçtiğiniz karolar ne kadar büyükse genişlik hissi de o kadar artar. Dolayısıyla bu uygulamayı dar bir banyoda deneyeceksiniz mozaik döşemelerden çok büyük karolar arasından bir tercih yapmanız daha iyi olabilir.

dusakabin.jpg


Elbette tavana kadar fayans kaplattığınız bir duvarı buzlu duşakabin kapıları ya da duş perdesi arkasına saklamanız hata olur. Böyle bir uygulamanın başarılı olması için saydam bir kabin kullanmanız en iyisidir. Hem tavana kadar çıkan fayans döşeme görünür hem de duşakabin banyonun ortasında ayrı bir mobilya gibi durmaz. Çerçevesiz duşakabinler veya küvet için tasarlanmış cam paneller ile bu konuya çözüm getirebilirsiniz.

mavi-fayans1.jpg


dus-teknesi.jpg


Bu örnek küvetsiz, küçük bir banyonun da son derece şık ve iç açıcı görünebileceğinin kanıtı adeta. Büyük ve açık renk karolar tavana kadar devam ettirilerek sözünü ettiğimiz göz aldatmacası başarıyla uygulanmış. Bunun dışında açık renk fayans döşeme tercih edildiği de dikkatinizi çekmiştir. Açık renk ışığı yansıtır, dar mekanları daha geniş gösterir. Çerçevesiz bir duşakabinle de yukarıda söylediğimiz gibi gözün banyoda rahatça dolaşması ve mekanın dar algılanmaması mümkün olmuş.
Koyu renk banyo dolabı geniş ve çok sayıdaki çekmeceleriyle oldukça kullanışlı görünüyor. Koyu renk bir mobilya seçilerek banyonun açık renk duvarlarıyla kontrast yaratılmış. Bu kontrast da banyonun sıkıcı gözükmemesini, mekanda bir hareket ve derinlik oluşmasını sağlamış.
 

hanımeli25

Yeni Üye
Katılım
9 Şubat 2013
Mesajlar
8
Tepki
12
Puan
3
Yaş
44
Konum
kayseri
Önümüzdeki yıl evin dekorayonunu değiştirmeyi düşünüyoruz. Bu aralar banyo ve mutfaklarla ilgili araştırma yapıyorum fikir sahibi olmak için. Verdiğiniz bilgiler oldukça işime yarıyacak çok teşekkürler.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst