Banyonuzun dekorasyonunu gözden geçirin :)

Katılım
27 Mayıs 2013
Mesajlar
1
Tepki
0
Puan
1
Yaş
48
Konum
izmir
Banyonuzda kullanacağınız mobilyayı seçmeden önce banyo alanınızı göz önünüzde bulundurun. En çok kullanılan alanlardan biri olan banyonun, ferah olmasına özen gösterin. Eğer banyonuz dar ise derinliği az üniteler ve köşe kabinlerini tercih edebilirsiniz. Duvarlarınızda parlak fayanslar kullanabilirsiniz. Bu banyonuza daha büyük bir görünüm kazandıracaktır. Banyonuzu daha ferah bir hale getirmek istiyorsanız lavabonun üzerinde ya da banyo dolabında ayna kullanabilirsiniz.

Mobilyalarınızı seçerken zevkiniz de büyük önem taşıyor. Size tavsiyemiz banyolarda eski modalardan uzak durun. Onun yerine modern, sade bir tasarım seçmenizi öneririz. Mesela gömme dolaplar bunun için ideal olabilir. Bu dolaplar sayesinde aynı zamanda banyonuzdaki kalabalıktan da kurtulmuş olursunuz.

Aldığınız mobilya, mobilyanın banyodaki yeri kadar onun montajını yapacak kişi de önemli. Eğer mobilyalarınızın montajını siz yapmayacaksanız, daha önceden çalışma prensibi hakkında bilgisi olan müşterilerin referans olabilecekleri kişilerle görüşün.

Mobilyalarınızın montajını yaptırırken banyo tesisatını unutmayın. Gizli borular ulaşılabilir yerlerde olmalıdır ve istenildiği takdirde banyo panellerinin çıkabilir olmasına özen gösterin.

Açık renkler her zaman ortamı daha ferah ve büyük gösterir. Banyo mobilyalarınızı seçerken açık renkleri tercih etmeye özen gösterin.

Duvar renklerinizi değiştiremiyorsanız açık renk bir banyo halısıyla banyonuzda farklı bir hava yaratabilirsiniz.

Banyodaki dolap sayısını isteğinize göre çoğaltıp, azaltabilirsiniz. Ankastre dolaplar dar banyolar için idealdir.

Dar bir banyoya sahipseniz alanı daha da daraltmamak için aksesuarlardan uzak durun.

Siyah-beyaz teması, özellikle doğal ahşapla birleştirildiğinde modern bir banyo yaratır. Duvarlar beyaz, tezgahlar koyu renk ise dolaplar beyaz, tezgahlar açık renk ise dolaplar daha koyu tonlarda olmalıdır. Yer döşemeleri kişisel tercihe göre beyaz ya da siyah olabilir. Beyaz zemin banyonuzu daha geniş gösterir ancak fazlası da soğuk bir görünüm yaratır. Daha yumuşak çizgilerle modern bir görünüm yaratmak için kırık beyaz, bej, kum rengi, krem, gri ve badem tonlarından oluşan bir renk paletini doğal ahşap malzemelerle bir arada kullanabilirsiniz.

Koyu renklerden kaçının. Banyonuzun arka planı daha soft ve pastel tonlar olduğunda daha ferah görünecektir. Renklerinizi havlularınıza, küçük aksesuarlarınıza saklayın.

Doğru aydınlatma yöntemleriyle banyonuzu daha geniş gösterebilirsiniz. Endirekt ışıklar kullanmanız size yardımcı olacaktır. Ayna üzerinde kullanabileceğiniz ışıklar hem dekoratif hemde işlevsel olacaktır.

Lavabo üzerinde ayna olmazsa olmazdır. Bu aynanın büyük seçilmesi banyonuza daha bir derinlik kazandıracaktır.

Fayanslarınız yine açık renk ve büyük karolardan oluşması daha geniş görünmesini sağlayacaktır.

Aksesuarlarınızı büyük seçin. Mesela paspasınız, hazlularınızı koyacağınız sepetiniz büyük seçim olsun.

Yeri iyi ayarlanan spotlar, aplikler ve banyo panel lambaları da ortama huzurlu bir aydınlık katar. Eğer rahatlatıcı bir ortam yaratmak istiyorsanız çok parlak aydınlatmalardan kaçınmalısınız. Ayna, dolap ve özellikle su geçirmez duş aydınlatmaları banyonun ince düşünülmüş dokunuşlarını oluşturacaktır.

Eğer banyonuz için biraz daha fazla bütçe ayırmaya hazırsanız banyonuza retro esintiler katabilirsiniz. Ayaklı küvetler, büyük lavabolar ve gösterişli aynalar için ikinci el ya da antika eşya satan dükkanları araştırabilir ya da çok daha modern çizgili retro tasarımları tercih edebilirsiniz. Aydınlatmaları doğru kullanarak retro parçalarınızı ön plana çıkarabilirsiniz.

Paslanmaz çelik banyo eşyaları modern ve temiz bir görünüm yaratır. Oldukça düşük fiyatlara dikkat çekici tasarımlar bulabilirsiniz. Raflardan, musluklara, sabunluklardan sifon başlıklarına kadar bütün banyoda aynı konsepti korumaya ve aynı malzemeleri kullanmaya çalışın, Eğer ortam çok soğuk görünürse canlılık katmak için bir bitki koyabilir ya da duvara bir resim asabilirsiniz.

Kaynak: evdekorasyonmodasi.com
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst