Bankada hesabı olanlar dikkat!

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
fft2mm4689271.jpg



Bankada hesabı olanlar dikkat!

Bankalar, kullanılmayan mevduat hesaplarını kapatmayan müşterilerinde hesap işletim ücreti alacak. Kullanılmayan hesapları kapatmak için son tarih ise 28 Nisan

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Aydın Ağaoğlu, 28 Mayıs’ta yürürlüğe girecek olan yeni Tüketici Kanununa dikkat çekerek, "6502 sayılı kanun yürürlüğe girecek. Burada bankalarla ilgili bazı önemli hususlar var" dedi ve şöyle açıkladı:

BORÇLANMAK İSTEMİYORSANIZ...


"Artık bankalar tüketicilere aidatsız kredi kartı çıkartmak zorunda oldukları gibi, haber vermeden, onay vermeden tüketicilere bir takım ücretler tahakkuk ettiremeyecekler. Örneğin; kredi kartını kapatmak isteyen bir tüketici kapatma ücreti ile karşı karşıya kalmayacak. Ancak tüketiciler mutlaka kendilerine gönderilen, bankalardan gelen mesajları dikkate alsınlar. Son zamanlarda bankalardan gönderilen mesajlarda tüketicilerin vaktiyle açmış oldukları, belki de unuttukları hesaplarla ilgili hesap işletim ücreti tahakkuk ettirileceğinden ve belli bir süreye kadar bunu iptal etmedikleri takdirde, hesabı kapatmadıkları durumda bu ücreti yansıtacaklarından bahsediliyor. Haberiniz olmadan borçlanmak istemiyorsanız, mutlaka duran hesaplarınızda olsa, çalışmayan banka hesaplarınızı kapatın. Aksi halde size bir ücret yansıtılır, haberiniz olmadığı ve hesapta da para olmadığı için kara listeye bile girebilirsiniz."

ESKİ HESAPLAR NASIL KAPATILIR?

Tüketicileri dikkatli olmaları konusunda uyaran Ağaoğlu, "Bankalardan gelen mesajlara mutlaka süresinde itiraz ederek, müdahale ederek o çalışmayan hesaplarını kapatmalıdırlar. Aksi halde o hesapta para olmadığı halde kendilerine borç tahakkuk ettirilecek, bu borca faiz yürütülecek; bir süre sonra tüketici istemediği, hak etmediği bir durumla yani kara listeye girme gibi bir durumla karşı karşıya kalabileceklerdir" diye konuştu. "TARİHİ VE KENDİ NUMARANIZI BİR KENARA NOT ALIN"

Müşterilerin hesaplarını kapatmak için banka şubelerini gitmesini tercih etmeleri tavsiyesinde bulunan Ağaoğlu, müşteri hizmetlerini aramaları durumundaysa, gerçekleştirdikleri telefon görüşmesinin tarih ve saatini kaydetmelerini önerdi.

İTİRAZ YOLU KAPANIYOR

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), başta hesap işletim ücreti olmak üzere, bankaların tartışmalı birçok ücret ve kesintisini yasal zemine kavuşturuyor. BDDK’nın hazırladığı yeni taslağa göre, başta hesap işletim ücreti olmak üzere, bankaların birçok ücret ve kesintisi yasallaşıyor.
Başta tüketici koruma örgütleri olmak üzere birçok kesim tarafından karşı çıkılan ücret ve kesintiler için Tüketici Mahkemeleri’nde yüzlerce dava açılıyor ve birçoğu "iade kararı" ile sonuçlanıyordu. BDDK’nın yeni kararıyla, artık banka müşterileri, kesinti ve ücretler nedeniyle tüketici mahkemelerine gidemeyecek.
HESAP NASIL KAPATILIR?

Banka hesapları bankaların İnternet Şubeleri, ATM’ler, şubeler ve çağrı merkezleri aracılığıyla kapatılabiliyor. Kapatılmak istenen hesaba bağlı otomatik fatura ödemeleri yahut sigorta talimatları bulunması durumunda öncelikle bunların iptal edilmesi gerekiyor.

Hesapta bakiye bulunması durumunda ise, bu para nakit çekilebilecek olmanın yanı sıra aynı bankadaki başka bir hesaba veya başka bankadaki bir hesaba transfer edilebiliyor.

Bankalar, kullanılmayan hesapların 28 Nisan’dan önce kapatılması durumunda herhangi bir ücret talep etmeyecekler.
DHA
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst