Bamya Kızartması

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
bamya.png


Bamya Kızartması

Malzemeler:

•500 gr bamya (iri)
•2 su bardağı un
•2 adet yumurta
•2 su bardağı galeta unu
•tuz
•kızartma için sıvıyağ
•yoğurt


Yapılışı:

İstenilen miktarda bamya sapları temizlenerek ayıklanır ve yıkanır. Derin bir yemek tabağında yumurtalar kırılır, karabiber, pulbiber, kullanılmak istenilen tuzun yarısı yumurtaların içine diğer yarısı da farklı bir tabakta mısır ununa ilave edilir. Yıkanan bamyalar önce yumurtaya sonrada mısır ununa iyice bulanarak kızgın yağda altın rengini alana kadar kızartılır. Kızartılıp ılıyan bamyalar için yoğurt ve sarımsaklı karışımı hazırlanır. İster bamyaları yoğurda batırıp isterseniz de üzerlerine dökerek servis edebilirsiniz.

Mahmure
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst