BAL PARMAK TATLISI (4-5 kişilik)
YAPILIŞI
Hamur yoğuracağımız kabın içine yumurtaları, oda sıcaklığında yumuşamış yağı ve şekeri ilave edip yoğuralım. Unu ve kabartma tozunu da ilave ederek özlü bir hamur yoğuralım. Hamurdan parmak inceliğinde 5′er santimlik çubuklar yapalım. Hamurları İrmiğin içinde yuvarlayarak yağlanmış fırın kabına dizelim. Isıtılmış 190 derece ısılı fırında hamurların altı üstü pembeleşene dek pişirelim. Fırından alır almaz üzerine önceden hazırlayıp iyice soğuttuğumuz şekeri gezdirelim.
ŞERBETİ İÇİN
Tencereye şekeri, suyu, limon suyunu ilave ederek 10 dakika kaynatıp ateşten alalım.
MALZEMELER
2 yumurta
1,5 paket kabartma tozu
1/2 su bardağı şeker
4,5 su bardağı un
1 paket tereyağı veya margarin
1/2 kase irmik
YAPILIŞI
Hamur yoğuracağımız kabın içine yumurtaları, oda sıcaklığında yumuşamış yağı ve şekeri ilave edip yoğuralım. Unu ve kabartma tozunu da ilave ederek özlü bir hamur yoğuralım. Hamurdan parmak inceliğinde 5′er santimlik çubuklar yapalım. Hamurları İrmiğin içinde yuvarlayarak yağlanmış fırın kabına dizelim. Isıtılmış 190 derece ısılı fırında hamurların altı üstü pembeleşene dek pişirelim. Fırından alır almaz üzerine önceden hazırlayıp iyice soğuttuğumuz şekeri gezdirelim.
ŞERBETİ İÇİN
Tencereye şekeri, suyu, limon suyunu ilave ederek 10 dakika kaynatıp ateşten alalım.
MALZEMELER
2 yumurta
1,5 paket kabartma tozu
1/2 su bardağı şeker
4,5 su bardağı un
1 paket tereyağı veya margarin
1/2 kase irmik
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.