Balparmak Tatlısı Tarifi-Resimli

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.405
Puan
113
BAL PARMAK TATLISI (4-5 kişilik)
YAPILIŞI
Hamur yoğuracağımız kabın içine yumurtaları, oda sıcaklığında yumuşamış yağı ve şekeri ilave edip yoğuralım. Unu ve kabartma tozunu da ilave ederek özlü bir hamur yoğuralım. Hamurdan parmak inceliğinde 5′er santimlik çubuklar yapalım. Hamurları İrmiğin içinde yuvarlayarak yağlanmış fırın kabına dizelim. Isıtılmış 190 derece ısılı fırında hamurların altı üstü pembeleşene dek pişirelim. Fırından alır almaz üzerine önceden hazırlayıp iyice soğuttuğumuz şekeri gezdirelim.
ŞERBETİ İÇİN
Tencereye şekeri, suyu, limon suyunu ilave ederek 10 dakika kaynatıp ateşten alalım.
MALZEMELER
2 yumurta
1,5 paket kabartma tozu
1/2 su bardağı şeker
4,5 su bardağı un
1 paket tereyağı veya margarin
1/2 kase irmik
 

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.781
Tepki
49.294
Puan
113
Yaş
40
Konum
Çıkmaz Sokak
tsk125jx1.gif
 

roşum

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
252
Tepki
329
Puan
63
Konum
sakarya
ben bu tatlıyı yaparken içine iri kıyılmış ceviz koyuyorum,süper bi lezzet oluyo:telefon:
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.967
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
43
Konum
Almanya
hic duymamistim bu tatliyi cok güzel duruyor.bos bir zamanimda denemek istiyorum.:kupa:
 

SILA

Daimi Üye
Katılım
9 Kasım 2008
Mesajlar
3.667
Tepki
3.185
Puan
113
Yaş
48
Konum
almanya
güzel görünüyor denemem lazım teşekkürler-hmm-hmm-hmm-hmm-hmm
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst