Balon Kebabı

Cheesecake

cok üzgünüz şu boş dünyaya ne çok anlam yükledik
Katılım
18 Aralık 2022
Mesajlar
2.673
Tepki
14.689
Puan
113
Yaş
35
Konum
Denizli
İç harç için

  • 1,200 gram tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 3 adet biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • 1 su bardağı ılık su
Hamuru için

  • 1 su bardağı ılık su
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
Hazırlanışı

  1. İç harcımızı hazırlayarak başlıyoruz. Soğan ve biberi yemeklik doğrayıp kavuruyoruz.
  2. Salçayi ekliyoruz.
  3. Tavukkari da kuş başından biraz küçük doğrayıp beraber soteliyoruz.
  4. Suyunu ekleyip kısık ateşte on dakika kadar pişiriyoruz.
  5. Soğumaya bırakıyoruz.
  6. Hamur için şu kabartma tozu yoğurt ve tuzu karıştırıyoruz.
  7. Azar azar un ilave ederek lavaş hamuru yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.
  8. 8 bezeye ayırıyoruz.
  9. İlk bezeyi servis tabağı büyüklüğünde açıyoruz.
  10. İç harcımizin dörtte birini orta kısmına koyuyoruz.
  11. Kenarina bir pipet yerleştiriyoruz.
  12. İkinci hamuru da aynı şekilde açıp üzerine koyuyoruz.
  13. Kenarlarinı kıvırarak birleştiriyoruz.
  14. Pipetin ucundan el pompasiyla (balon şişirme pompası)hava göndererek şişiriyoruz.
  15. Üzerine yumurta sarısı ve yoğurt sürüyoruz.
  16. Tercihen çörek otu ve susam serpiyoruz.
  17. 180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Görseli ve tadı harika. Deneyecek olanlara afiyet bal şeker olsun .
IMG_20230110_201753.jpg
IMG_20221120_162009.jpg
IMG_20221120_165039.jpg
 

Şişkoletella

Daimi Üye
Katılım
10 Ocak 2023
Mesajlar
802
Tepki
4.616
Puan
93
Konum
Tamam
İç harç için

  • 1,200 gram tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 3 adet biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • 1 su bardağı ılık su
Hamuru için

  • 1 su bardağı ılık su
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
Hazırlanışı

  1. İç harcımızı hazırlayarak başlıyoruz. Soğan ve biberi yemeklik doğrayıp kavuruyoruz.
  2. Salçayi ekliyoruz.
  3. Tavukkari da kuş başından biraz küçük doğrayıp beraber soteliyoruz.
  4. Suyunu ekleyip kısık ateşte on dakika kadar pişiriyoruz.
  5. Soğumaya bırakıyoruz.
  6. Hamur için şu kabartma tozu yoğurt ve tuzu karıştırıyoruz.
  7. Azar azar un ilave ederek lavaş hamuru yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.
  8. 8 bezeye ayırıyoruz.
  9. İlk bezeyi servis tabağı büyüklüğünde açıyoruz.
  10. İç harcımizin dörtte birini orta kısmına koyuyoruz.
  11. Kenarina bir pipet yerleştiriyoruz.
  12. İkinci hamuru da aynı şekilde açıp üzerine koyuyoruz.
  13. Kenarlarinı kıvırarak birleştiriyoruz.
  14. Pipetin ucundan el pompasiyla (balon şişirme pompası)hava göndererek şişiriyoruz.
  15. Üzerine yumurta sarısı ve yoğurt sürüyoruz.
  16. Tercihen çörek otu ve susam serpiyoruz.
  17. 180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Görseli ve tadı harika. Deneyecek olanlara afiyet bal şeker olsun .Ekli dosyayı görüntüle 38504Ekli dosyayı görüntüle 38506Ekli dosyayı görüntüle 38507

Bizimkide 2 leri çalışıyor :kopkop: :kopkop:
Bunu kesinlikle deneyecegım
 

Elif_Eylul

Yeee,dengele,zayıfla❤❤❤
Katılım
18 Aralık 2022
Mesajlar
22.172
Tepki
112.581
Puan
113
Yaş
40
Konum
Bursa
İç harç için

  • 1,200 gram tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 3 adet biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • 1 su bardağı ılık su
Hamuru için

  • 1 su bardağı ılık su
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
Hazırlanışı

  1. İç harcımızı hazırlayarak başlıyoruz. Soğan ve biberi yemeklik doğrayıp kavuruyoruz.
  2. Salçayi ekliyoruz.
  3. Tavukkari da kuş başından biraz küçük doğrayıp beraber soteliyoruz.
  4. Suyunu ekleyip kısık ateşte on dakika kadar pişiriyoruz.
  5. Soğumaya bırakıyoruz.
  6. Hamur için şu kabartma tozu yoğurt ve tuzu karıştırıyoruz.
  7. Azar azar un ilave ederek lavaş hamuru yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.
  8. 8 bezeye ayırıyoruz.
  9. İlk bezeyi servis tabağı büyüklüğünde açıyoruz.
  10. İç harcımizin dörtte birini orta kısmına koyuyoruz.
  11. Kenarina bir pipet yerleştiriyoruz.
  12. İkinci hamuru da aynı şekilde açıp üzerine koyuyoruz.
  13. Kenarlarinı kıvırarak birleştiriyoruz.
  14. Pipetin ucundan el pompasiyla (balon şişirme pompası)hava göndererek şişiriyoruz.
  15. Üzerine yumurta sarısı ve yoğurt sürüyoruz.
  16. Tercihen çörek otu ve susam serpiyoruz.
  17. 180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Görseli ve tadı harika. Deneyecek olanlara afiyet bal şeker olsun .Ekli dosyayı görüntüle 38504Ekli dosyayı görüntüle 38506Ekli dosyayı görüntüle 38507
Ayyy :sopa: :cevapver::cevapver::cevapver:
 

ÇikolataGözlüm

Güzel günler çok yakın....❤️❤️
Katılım
18 Aralık 2022
Mesajlar
10.215
Tepki
52.349
Puan
113
Konum
Yurt dışı
İç harç için

  • 1,200 gram tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 3 adet biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • 1 su bardağı ılık su
Hamuru için

  • 1 su bardağı ılık su
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
Hazırlanışı

  1. İç harcımızı hazırlayarak başlıyoruz. Soğan ve biberi yemeklik doğrayıp kavuruyoruz.
  2. Salçayi ekliyoruz.
  3. Tavukkari da kuş başından biraz küçük doğrayıp beraber soteliyoruz.
  4. Suyunu ekleyip kısık ateşte on dakika kadar pişiriyoruz.
  5. Soğumaya bırakıyoruz.
  6. Hamur için şu kabartma tozu yoğurt ve tuzu karıştırıyoruz.
  7. Azar azar un ilave ederek lavaş hamuru yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.
  8. 8 bezeye ayırıyoruz.
  9. İlk bezeyi servis tabağı büyüklüğünde açıyoruz.
  10. İç harcımizin dörtte birini orta kısmına koyuyoruz.
  11. Kenarina bir pipet yerleştiriyoruz.
  12. İkinci hamuru da aynı şekilde açıp üzerine koyuyoruz.
  13. Kenarlarinı kıvırarak birleştiriyoruz.
  14. Pipetin ucundan el pompasiyla (balon şişirme pompası)hava göndererek şişiriyoruz.
  15. Üzerine yumurta sarısı ve yoğurt sürüyoruz.
  16. Tercihen çörek otu ve susam serpiyoruz.
  17. 180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Görseli ve tadı harika. Deneyecek olanlara afiyet bal şeker olsun .Ekli dosyayı görüntüle 38504Ekli dosyayı görüntüle 38506Ekli dosyayı görüntüle 38507
Yav gece geve imtanıma bakın hele yaa :gülsemmi: :gülsemmi: :gülsemmi: :gülsemmi:
 

ÇikolataGözlüm

Güzel günler çok yakın....❤️❤️
Katılım
18 Aralık 2022
Mesajlar
10.215
Tepki
52.349
Puan
113
Konum
Yurt dışı
İç harç için

  • 1,200 gram tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 3 adet biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • 1 su bardağı ılık su
Hamuru için

  • 1 su bardağı ılık su
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
Hazırlanışı

  1. İç harcımızı hazırlayarak başlıyoruz. Soğan ve biberi yemeklik doğrayıp kavuruyoruz.
  2. Salçayi ekliyoruz.
  3. Tavukkari da kuş başından biraz küçük doğrayıp beraber soteliyoruz.
  4. Suyunu ekleyip kısık ateşte on dakika kadar pişiriyoruz.
  5. Soğumaya bırakıyoruz.
  6. Hamur için şu kabartma tozu yoğurt ve tuzu karıştırıyoruz.
  7. Azar azar un ilave ederek lavaş hamuru yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.
  8. 8 bezeye ayırıyoruz.
  9. İlk bezeyi servis tabağı büyüklüğünde açıyoruz.
  10. İç harcımizin dörtte birini orta kısmına koyuyoruz.
  11. Kenarina bir pipet yerleştiriyoruz.
  12. İkinci hamuru da aynı şekilde açıp üzerine koyuyoruz.
  13. Kenarlarinı kıvırarak birleştiriyoruz.
  14. Pipetin ucundan el pompasiyla (balon şişirme pompası)hava göndererek şişiriyoruz.
  15. Üzerine yumurta sarısı ve yoğurt sürüyoruz.
  16. Tercihen çörek otu ve susam serpiyoruz.
  17. 180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Görseli ve tadı harika. Deneyecek olanlara afiyet bal şeker olsun .Ekli dosyayı görüntüle 38504Ekli dosyayı görüntüle 38506Ekli dosyayı görüntüle 38507
Ellerine sağlık çok güzel gözüküyorlarrr❤️❤️❤️❤️❤️
 

_ÇikiLata

Daimi Üye
Katılım
18 Aralık 2022
Mesajlar
3.378
Tepki
18.113
Puan
113
Konum
Türkiye
İç harç için

  • 1,200 gram tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 3 adet biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • 1 su bardağı ılık su
Hamuru için

  • 1 su bardağı ılık su
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
Hazırlanışı

  1. İç harcımızı hazırlayarak başlıyoruz. Soğan ve biberi yemeklik doğrayıp kavuruyoruz.
  2. Salçayi ekliyoruz.
  3. Tavukkari da kuş başından biraz küçük doğrayıp beraber soteliyoruz.
  4. Suyunu ekleyip kısık ateşte on dakika kadar pişiriyoruz.
  5. Soğumaya bırakıyoruz.
  6. Hamur için şu kabartma tozu yoğurt ve tuzu karıştırıyoruz.
  7. Azar azar un ilave ederek lavaş hamuru yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.
  8. 8 bezeye ayırıyoruz.
  9. İlk bezeyi servis tabağı büyüklüğünde açıyoruz.
  10. İç harcımizin dörtte birini orta kısmına koyuyoruz.
  11. Kenarina bir pipet yerleştiriyoruz.
  12. İkinci hamuru da aynı şekilde açıp üzerine koyuyoruz.
  13. Kenarlarinı kıvırarak birleştiriyoruz.
  14. Pipetin ucundan el pompasiyla (balon şişirme pompası)hava göndererek şişiriyoruz.
  15. Üzerine yumurta sarısı ve yoğurt sürüyoruz.
  16. Tercihen çörek otu ve susam serpiyoruz.
  17. 180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Görseli ve tadı harika. Deneyecek olanlara afiyet bal şeker olsun .Ekli dosyayı görüntüle 38504Ekli dosyayı görüntüle 38506Ekli dosyayı görüntüle 38507
Bu saatte bunu görmem oldu mu:agla:
Ellerine sağlık canım mükemmel görünüyor ❤️
 

sulisim

Daimi Üye
Katılım
18 Aralık 2022
Mesajlar
1.230
Tepki
7.172
Puan
113
Yaş
42
Konum
Konya
İç harç için

  • 1,200 gram tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 3 adet biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • 1 su bardağı ılık su
Hamuru için

  • 1 su bardağı ılık su
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
Hazırlanışı

  1. İç harcımızı hazırlayarak başlıyoruz. Soğan ve biberi yemeklik doğrayıp kavuruyoruz.
  2. Salçayi ekliyoruz.
  3. Tavukkari da kuş başından biraz küçük doğrayıp beraber soteliyoruz.
  4. Suyunu ekleyip kısık ateşte on dakika kadar pişiriyoruz.
  5. Soğumaya bırakıyoruz.
  6. Hamur için şu kabartma tozu yoğurt ve tuzu karıştırıyoruz.
  7. Azar azar un ilave ederek lavaş hamuru yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.
  8. 8 bezeye ayırıyoruz.
  9. İlk bezeyi servis tabağı büyüklüğünde açıyoruz.
  10. İç harcımizin dörtte birini orta kısmına koyuyoruz.
  11. Kenarina bir pipet yerleştiriyoruz.
  12. İkinci hamuru da aynı şekilde açıp üzerine koyuyoruz.
  13. Kenarlarinı kıvırarak birleştiriyoruz.
  14. Pipetin ucundan el pompasiyla (balon şişirme pompası)hava göndererek şişiriyoruz.
  15. Üzerine yumurta sarısı ve yoğurt sürüyoruz.
  16. Tercihen çörek otu ve susam serpiyoruz.
  17. 180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Görseli ve tadı harika. Deneyecek olanlara afiyet bal şeker olsun .Ekli dosyayı görüntüle 38504Ekli dosyayı görüntüle 38506Ekli dosyayı görüntüle 38507
Çok değişik bı yemek...bolca paylaş yaptıklarını eline sağlık çok güzel görünüyor
 

mügü

Moderatör
Moderatör
Katılım
26 Ocak 2018
Mesajlar
3.597
Tepki
8.454
Puan
113
Yaş
59
A
İç harç için

  • 1,200 gram tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 3 adet biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • 1 su bardağı ılık su
Hamuru için

  • 1 su bardağı ılık su
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
Hazırlanışı

  1. İç harcımızı hazırlayarak başlıyoruz. Soğan ve biberi yemeklik doğrayıp kavuruyoruz.
  2. Salçayi ekliyoruz.
  3. Tavukkari da kuş başından biraz küçük doğrayıp beraber soteliyoruz.
  4. Suyunu ekleyip kısık ateşte on dakika kadar pişiriyoruz.
  5. Soğumaya bırakıyoruz.
  6. Hamur için şu kabartma tozu yoğurt ve tuzu karıştırıyoruz.
  7. Azar azar un ilave ederek lavaş hamuru yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.
  8. 8 bezeye ayırıyoruz.
  9. İlk bezeyi servis tabağı büyüklüğünde açıyoruz.
  10. İç harcımizin dörtte birini orta kısmına koyuyoruz.
  11. Kenarina bir pipet yerleştiriyoruz.
  12. İkinci hamuru da aynı şekilde açıp üzerine koyuyoruz.
  13. Kenarlarinı kıvırarak birleştiriyoruz.
  14. Pipetin ucundan el pompasiyla (balon şişirme pompası)hava göndererek şişiriyoruz.
  15. Üzerine yumurta sarısı ve yoğurt sürüyoruz.
  16. Tercihen çörek otu ve susam serpiyoruz.
  17. 180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Görseli ve tadı harika. Deneyecek olanlara afiyet bal şeker olsun .Ekli dosyayı görüntüle 38504Ekli dosyayı görüntüle 38506Ekli dosyayı görüntüle 38507kız ellerine sağlık nefis olmuş
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst