Ballı Tavuk- Mahmudiye
Malzemeler
1 iri tavuk
50 gr tereyağı
1 soğan
1 çay kaşığı hardal
1 yemek kaşığı bal
15 kuru kayısı
50 gr soyulmuş badem
1 avuç kuru üzüm
1 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı
Tavuk etlerini iri parçalar halinde doğrayın. Soğanı piyazlık doğrayıp tereyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Tavuk etlerini ekleyerek 1-2 dakika soteleyin. Kayısı, üzüm, bal, hardal, tuz, karabiber ekleyip karıştırın. Suyu ilave edip önce yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Bademleri 1 çay kaşığı tereyağı ile rengi dönünceye kadar kavurun. Tavuk etlerinin üzerine serpiştirin. Pirinç pilavı ile sıcak servis yapın.
Ballı tavuk (mahmudiye) artık hazır, afiyet olsun.
lezzet.com.tr
Malzemeler
1 iri tavuk
50 gr tereyağı
1 soğan
1 çay kaşığı hardal
1 yemek kaşığı bal
15 kuru kayısı
50 gr soyulmuş badem
1 avuç kuru üzüm
1 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı
Tavuk etlerini iri parçalar halinde doğrayın. Soğanı piyazlık doğrayıp tereyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Tavuk etlerini ekleyerek 1-2 dakika soteleyin. Kayısı, üzüm, bal, hardal, tuz, karabiber ekleyip karıştırın. Suyu ilave edip önce yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Bademleri 1 çay kaşığı tereyağı ile rengi dönünceye kadar kavurun. Tavuk etlerinin üzerine serpiştirin. Pirinç pilavı ile sıcak servis yapın.
Ballı tavuk (mahmudiye) artık hazır, afiyet olsun.
lezzet.com.tr