Balkon ve Teraslarda Bahar Dekorasyonu!

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.633
Tepki
53.643
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Havalar ısınıyor, balkon ya da terasınızı güzel ve kullanılabilir hale getirmeniz için öneriler...

1005020_298x298.jpg



Havalar ısınınca evlerin en ferah, en keyifli yerleri balkon ver terasları oluyor ve baharın gelmesiyle herkes kendi bu alanlara atıyor. Sabah kahvaltıları, kahve keyifleri, arkadaşlarla sohbe ve kitap okuma saatleri gibi birçok şey buralarda geçiyor. Peki bahçe ve terasları bahara hazırlamak için ne yapmak gerekiyor? İşte size birkaç tavsiye...

Dip temel bir temizlik yapın
Bütün bir kş boyunca neredeyse kapısı bile açılmayan balkon ve teraslar öncelikle güzel bir temizlik gerektiriyor. Yağan kar ve yağmurların bıraktığı kirlerden kurtulmak için dip temek bir temizlik yapın.

Boş alana göre eşya alın
Kimi ev koskocaman ferah bir terasa sahipken kimi ev de dar, küçük bir balkona sahip olabilir. Dekorasyonunuza karar verirken sahip olduğunuz boş alanın en iyi şekilde değerlendirin ve küçük bir alana sahipseniz mümkün olduğunca az eşya tercih edin. Eğer teras gibi geniş bir alana sahipseniz bol bol çiçekle birlikte sade tonlarda mobilyalara yer verin. Mesela balkonunuz küçükse koltuk yerine minder, ayaklı masa yerine balkon demirine asılan masalardan tercih edin.

Tarzınızı belirleyin
Vinatge ya da modern gibi tarzlardan birini seçin. Balkonunuz dar ise saksı ve mobilyalar kalabalık bir görünüm yaratacağından vintage tarzı seçmek daha uygun olur. Eğer küçük bir balkonunuz varsa renkli ve eski tarzda eşyalar seçin. Evinizin büyük bir terası varsa daha modern mobilyalar ve modern aksesuarları tercih edin.

Eski eşyaları değerlendirin
Sadece bahar ve yaz aylarında kullanabileceğiniz mobilya ve aksesuarlar için bir servet harcamayın. Evinizdeki eski sandayle, masa, sehpa ve saksı gibi eşyaları değerlendirin. Aynı eşyalardan sıkıldıysanız renkli boyalar ya da aksesuarlarla eski eşyalarınıza yeni bir görünüm kazandırın.

Bol bol çiçek kullanın
Bir ortamı en güzel yapan aksesuarlardan biri de çiçeklerdir. Özellikle baharın renkleriyle donanmış, balkonların vazgeçilmezi olan çiçekleri eksik etmeyin. Mümkün olduğunca canlı renklere sahip ve güzel kokan çiçekleri tercih edin.

Kendi saksınızı kendiniz yapın
Birbirinden güzel ve kullanışlı saksılar çok uygun fiyatlara da bulunabilir. Plastik olmasına rağmen çok şık duran saksılarla balkonunuzu ya da terasınızı süsleyebilirsiniz. Ancak hiçbir masrafa girmek istemiyorsanız kendi saksılarınızı kendiniz yapın. İster eski kap, tencere ve kova gibi eşyalarınızı değiştirerek kullanın, ister plastik şişeleri ya da damacana gibi malzemeleri kesip, süsleyerek saksı haline getirin.

Çiçeklerinizi sarkıtın
Eğer evinizin dışarıdan bakıldığında da güzel görünmesini istiyorsanız balkon ya da terasınızın dış kısmından çiçekler sarkıtın. Bu cinsten seçeceğiniz begonville, sarmaşık gibi çiçekler balkonunuzun dış kısmını sararak hem dışarıdan bakıldığında görenlere hoş bir görünüm sunar hem de içerinin görünmesine engel olarak balkonunuzda daha rahat vakit geçirmenizi sağlar.

Aksesuarları unutmayın
Çiçek ve mobilya gibi olmazsa olmazları rengârenk aksesuarlarla tamamlayın. Küçük yastıklar, duvar süsleri, rüzgâr çanları gibi birçok aksesuarla balkonunuzu ya da terasınızı hareketlendirin.

Balkon ve teras bahar dekorasyon örnekleri.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst