Balkon ve Teras Dekorasyonu

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Yazın apartmanların kaçış noktaları haline gelen teras ve balkonları uygun saksı, çiçek ve aksesuar kullanımı ile daha dekoratif ve işlevsel bir görünüme kavuşturabilirsiniz. İşte bunun için birkaç ipucu...

91504a89.jpg


- Doğal görünümü ve gözenekli yapısıyla toprak saksılar toprağın aşırı su tutmasını önler. Sukulent ve kaktüs türleri için tercih edebilirsiniz.
- Pencere önü veya balkon demirlerine monte edilecek saksılar emniyetli olmalı, sulama sırasında problem çıkarmamalıdır.
- Romantik atmosfer seviyorsanız balkonunuzda bisiklet sepeti görünümlü ferforje demirden balkon çiçekliği kullanın. Seramik saksı içine ise sakız sardunyası ekerek atmosferi tamamlayın.
- Duvarlara asılabilecek çiçeklikler ve saksılar size yer kazandırır.
- Büyük ve kalıcı bitki dikilecek saksıların plastik olması daha uygundur. Böylece yer değiştirmek gerektiğinde fazla zorluk çıkarmaz.
- Saksılarda bahçe toprağı kullanmayın. Yapı marketlerde satılan hazır dış mekan toprak karışımları steril ve hafif olmaları açısından çok uygundur. İyice çürümüş bahçe kompostu da biraz iyi toprak ve kumla karıştırılarak kullanılabilir.
- Balkon ya da terasınız az ışık alıyorsa, gölge seven bitkiler kullanın. Drenaj için saksı diplerinde büyüklüklerine göre düzgün açılmış delikler olmalı.

Püf noktaları...

- Alanınız dar ise çok büyük yapraklı bitkiler yerine dikey büyüyen budanmış bitkilere yer verin. Kenarlarda çiçek açan mevsimlik bitkiler kullanın.
- Balkon ve terasınızda saksı içinde her türlü bodur meyve ağacı ile limon, mandalina, turunç gibi narenciye yetiştirebilirsiniz.

Hangi çiçek, nereye dikilmeli?

- Kaktüs cinsleri fazla kumlu, asitli toprak seven bitkiler ise humuslu toprağa dikilir.
- Küpe çiçeği, sardunya, begonya, camgüzeli, vapur damı, yer minesi gibi çiçekli bitkiler uzun zaman renkli kalır.
- Her türlü gül, otsu bitkiler, soğanlı bitkiler, baharatlar ve çilek balkon ya da terasınız için uygun bitkilerdir.
- Her daim yeşil kartopu, Akuba, güzellik çalısı, açelya, katırtırnağı, taflan, Çin gülü ya da hatmi, lavanta, şakayık, bodur süs narı, biberiye, alacalı Cezayir menekşesi balkon ve teraslarda yetiştirilebilecek bitkilerdir.

Alıntıdır!
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst