Balkan Yemekleri - Gül Tatlı

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
Malzemeler:
* 1 su bardağı süt
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 1 paket yaş maya veya 1 çorba kaşığı kuru pakmaya
* 3 yumurta
* 1 çay bardağından biraz fazla dövülmüş ceviz
* 1 avuç parça ceviz
* Alabildiği kadar un
Şerbeti için:
* 4 su bardağı toz şeker
* 4 su bardağı su
* Birkaç damla limon
Yapılışı :
Ceviz hariç malzemeler karıştırılır. Hamur 7-8 parçaya ayrılır, herbir parça oklava ile açılır. Bekletilmez. Yufkanın üzeri yağlanır, üzerine dövülmüş ceviz serpilir, yuvarlanır. 2 cm kalınlığında kesilir. Dik olarak tepsiye dizilir. Üzerlerine parça ceviz konur. 10 dakika bekletip, önceden ısıtılmış fırında( 180º ) üstü kızarıncaya kadar pişirilir.
Fırından alınınca soğuması beklenir. Tatlılar soğuyunca, üzerine sıcak şerbet dökülür. Üzeri bir tepsi ile kapatılarak şerbeti çekmesi beklenir. Afiyet olsun.
 

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.857
Tepki
49.341
Puan
113
Yaş
39
Konum
Çıkmaz Sokak
tsk102.gif
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst