Duyuruyu Kapat
Hanimefendi: kadınlara özel bir şekilde sağlık, giyim, beslenme, diyet ve benzeri kısaca her konuda destek veriyor. Türkiye'de tek kaynak olma yolunda hızla ilerleyen Hanimefendi.com, üyeler dışında ziyaretçilere açık yapısıyla da paylaşım mantığının hakkını vermeye çalışıyor. Siz de bunun bir parçası olmak istiyorsanız, hemen ücretsiz kayıt olabilir ve aramıza katılabilirsiniz. Sensiz bir kişi eksiğiz... :)
Duyuruyu Kapat
Instagram 180T
Facebook 10K
Twitter 138T

Balkabaklı Tavuk Yahni

Konu, 'Tavuk yemekleri' kısmında Aşk Sancısı tarafından paylaşıldı.

  1. Aşk Sancısı

    Aşk Sancısı Daimi Üye

    Kayıt:
    23 Mart 2013
    Mesajlar:
    3.876
    Beğeniler:
    2.518
    [​IMG]

    Balkabaklı Tavuk Yahni Malzemeleri ( 4 kişilik )
    6 parça derisi üzerinde tavuk kalça
    300 gr. balkabağı
    2 soğan
    1 yemek kaşığı balzamik sirke
    10 yaprak adaçayı
    Yarım su bardağı ceviz içi
    3 yemek kasığı zeytinyağı
    1/2 bardak su
    Tuz karabiber
    Balkabağının kabuklarını soyup ince dilimleyin. 2 yemek kaşığı zeytinyağını tencerede ısıtıp, balkabaklarını 5-6 dakika soteleyin. Balkabakları yumuşamaya yakın, kalın dilimler halinde kestiğiniz soğanları da balkabaklarına ekleyin ve 5 dakika daha soteleyin ve sonra tencereden kenara çıkartın.

    Aynı tencerede tavuk butlarını soteleyin. Tavuk butları pişince, kenara ayırdığınız balkabakları ve soğanı da tencereye ilave edin. Üzerine cevizleri serpiştirin. Kalan zeytinyağı, tuz ve sirkeyi karıştırıp üzerine gezdirin. Suyu ilave edin. Adaçayı yapraklarını üzerlerine yerleştirip, orta ateşte tencerenin üzeri kapalı 30-40 dakika pişirin.

    [​IMG]