Balkabağından Ekmek

E

esmanur

Misafir
Balkabağından Ekmek için malzemeler

*

Yarım kilogram balkabağı
*

1 çorba kaşığı tereyağı
*

1 çay bardağı zeytinyağı
*

1 çay bardağı süt
*

1 çorba kaşığı maya
*

Alabildiği kadar un
*

1 su bardağı tam buğday unu
*

1 su bardağı ceviz
*

1 tatlı kaşığı tarçın
*

1 çorba kaşığı tozşeker

Üzeri için:

* Un

Balkabağından Ekmek yemek tarifi

Balkabaklarını buharda haşlayıp püre yapın. Karıştırma kabına tereyağını, zeytinyağı alın. Üzerine sütte eritilmiş mayayı ve balkabağını ilave edin. İri kırılmış cevizi, tarçın ve tozşekeri ekleyin.

En son unları ilave edip ekmek hamuru kıvamında bir hamur hazırlayıp minik ekmek şekilleri verip tepsi mayası gelmesi için yarım saat bekletin. Üzerine un eleyip 180 derecede pişirin. Marmelat sürülerek yenebilecek hoş kokulu, lezzetli ekmekler.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst