
Balıklı sigara böreği tarifi
500 gr yufka
1 adet kuru soğan
4 çorba kaşığı sıvıyağ
500 gr deniz ürünleri(yengeç eti,midye,istiridye,balık)
1 tatlı kaşığı tarçın
yarım tatlı kaşığı zencefil
yarım demet maydanoz
5 adet yumurta
3 çorbaa kaşığı taze kişniş
180 gr tereyağı
HAZIRLANIŞI
Küp doğranmış soğanı sıvıyağda soteleyin. Deniz ürünlerini ayıklayarak ilavee edin ve kavurun. Baharatlar ve çırpımış yumurtaları ilave edin. Yufkayı 8 eşit parçaya bölün, hazırlanan karışımdan koyun. Sigara şeklinde sarın. Fırın tepsisini yağlayın, böreklerinizi yerleştirin, üzerine fırçayla sıvıyağ sürün. 150 derecede altın rengini alana dek kızartın sıcak servis yapın.
Haber7