Balık Pilaki

E

esmanur

Misafir
balikpilaki.jpg


1kg palamut
3–4 soğan
2 patates
4 domates
5–6 diş sarımsak
6–7 dal maydanoz
1 limon
3 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz, karabiber

Balıkları ayıklayıp yıkayın ve süzün. Dilimleyip tuzlayın. Soğan, patates, domates ve limonu halka halk a dilimleyin. Maydanozları ayıklayıp sarımsakları soyup iri iri doğrayın
Fırın kabını hafifçe yağlayın. Balık ve limon dilimlerini değişimli olarak dizin Domates, soğan ve patates dilimlerini hafif üst üste gelecek şekilde balığın çevresine dizip sarımsakları ilave edin.
Üzerine sıvıyağı gezdirerek döküp tuz ve karabiber serpin. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Maydanoz yaprakları ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.

alıntı
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst