Balık köftesi

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.293
Tepki
83.530
Puan
113
Konum
İstanbul

1392010051120000.jpg


Balık köftesi

Malzemeler:

2 iri mezgit veya beyaz etli balık, 100 gr kaşar peynir, 1 dilim bayat ekmek için, 1 soğan, 1 yumurta, 2 diş sarımsak, 6-7 dal maydanoz, 1 tatlı kaşığı kekik, 1 tatlı kaşığı nane, tuz, karabiber, kızartmak için sıvıyağ

Hazırlanışı:

Balıkları tuzlu suda haşlayın. Kılçıklarını ayıklayıp çatalla ezerek veya robotta çekerek püre haline getirin. Kaşar peynirini rendeleyin. Ekmek içini ufalayın. Soğanı rendeleyin, sarımsakları ezin. Maydanozu yıkayıp kıyın. Balık püresine kaşar peyniri, ekmek içi, yumurta, soğan, sarımsak, maydanoz, tuz, karabiber, kekik ve naneyi ekleyip yoğurun. Yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp oval köfteler hazırlayın. Sıvıyağı tavada kızdırıp köfteleri kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Dilerseniz soğan dilimleri eşliğinde servis yapın.
Alıntıdır...
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst