Kristen Stewart
Daimi Üye
30.04.2010 Balık Ezmesi Tarifi
Akşam yemeklerine lezzetli ve sağlıklı bir başlangıç yapmak istiyorsanız balık ezmesi tarifini deneyebilirsiniz!
Balık Ezmesi Tarifi
Malzemeler,
200 gram ton balığı konservesi
1 diş sarımsak
Yarım limonun suyu
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
1 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
250 gram krem peynir
Damak tadınıza göre tuz, karabiber
Hazırlanışı,
Ton balığı konservesinin fazla yağını süzün.
Mutfak robotuna; ton balığı, sarımsak, limon suyu, limon kabuğu rendesi ve maydanozu alın.
Yüksek devirde 1-2 dakika tüm malzemeler özleşene dek robotu çalıştırın.
Derin bir kâsede krem peynir, balık ezmesini karıştırın.
Damak tadınıza göre tuz ve karabiber ilave edin.
Kızarmış ekmeklerin üzerine sürerek servis yapın.
Afiyet olsun.
Öneriler,
Dilerseniz balık ezmesini krema sıkma torbasının içine doldurarak, şık şekiller vererek servis yapabilirsiniz.
Kivi parçalarıyla süsleyerek servis yapabilirsiniz
Akşam yemeklerine lezzetli ve sağlıklı bir başlangıç yapmak istiyorsanız balık ezmesi tarifini deneyebilirsiniz!
Balık Ezmesi Tarifi
Malzemeler,
200 gram ton balığı konservesi
1 diş sarımsak
Yarım limonun suyu
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
1 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
250 gram krem peynir
Damak tadınıza göre tuz, karabiber
Hazırlanışı,
Ton balığı konservesinin fazla yağını süzün.
Mutfak robotuna; ton balığı, sarımsak, limon suyu, limon kabuğu rendesi ve maydanozu alın.
Yüksek devirde 1-2 dakika tüm malzemeler özleşene dek robotu çalıştırın.
Derin bir kâsede krem peynir, balık ezmesini karıştırın.
Damak tadınıza göre tuz ve karabiber ilave edin.
Kızarmış ekmeklerin üzerine sürerek servis yapın.
Afiyet olsun.
Öneriler,
Dilerseniz balık ezmesini krema sıkma torbasının içine doldurarak, şık şekiller vererek servis yapabilirsiniz.
Kivi parçalarıyla süsleyerek servis yapabilirsiniz