Balığın Daha Az Yağ Çekmesi İçin Ne Yapmalı ?

Aşk Sancısı

Daimi Üye
Katılım
23 Mart 2013
Mesajlar
3.931
Tepki
2.550
Puan
113
Konum
Kocaeli
hamsi_tava.jpg



Balık eti oldukça lezzetli olup kırmızı ete nazaran daha sağlıklıdır. Tavuk etine (beyaz et) değinmek bile istemiyorum. Fabrikalarda tıpkı otomobil gibi seri üretime alınan tavuklar hormonlu besinlerle kısa sürede yetiştirilip kesiliyor. Ardından paketlenip “temiz, sağlıklı, hijyenik” diyerek “gerçek tavuk” edasıyla satılıyor. Neyse bizim konumuz tavuk eti değil. Burada balığı yağda kızartırken bir ipucu vermek için varız. Balık kızartırken nasıl daha az yağ çekmesini sağlarız ?

Dediğimiz gibi balık kırmızı ete göre daha sağlıklı ve “göreceli olarak” daha lezzetli. Bu sebepten dolayı özellikle kış aylarında “balığın en yağlı olduğu zaman” sofralarımızın vazgeçilmezi oluyor ancak yağda kızartılırken çok fazla yağ çektiğinden dolayı sindirim problemi yaşayabiliyoruz.

Balığın Daha Az Yağ Çekmesi İçin

Balıkları yıkayıp iyice kuruladıktan sonra üzerine sıvı yağ sürüp unu bulayın. Bu sayede balıkların daha az yağ çekmesini sağlarsınız. Ayrıca imkanınız varsa ızgarada yapmanızı tavsiye ederiz. Yağda kızartılmış balığa nazaran daha lezzetli ve çok daha sağlıklı olur. Lezzet kısmı göreceli bir kavram. En azından benim için bu geçerli ancak daha sağlıklı olduğu su götürmez bir gerçek.


Alıntıdır..
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst