Baldır proteziyle doğal omuz vatkası...

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
24469002937.jpg

Baldır proteziyle doğal omuz vatkası...

Burun ucunu kaldırmaktan, karın düzleştirmeye ve baldır proteziyle düşük omuzları yükseltmeye kadar pek çok yeni estetik cerrahi yöntemi, hem erkeklerin hem de kadınların sıkıntılarına çare oluyor

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Aydın Saray, bu yaza ideal vücut ölçüleriyle girebilmeniz için en yeni estetik tekniklerini anlattı. Saray'ın reçetesinde, yağların yerini alan göbek kasları ve düşük omuzların operasyonla genişletilmesi bulunuyor. İşte reçetenin satır başları:

KARIN YAĞLARI KAS OLABİLİR: Uygun hastalarda liposuction, karın kaslarına yönelik sportif egzersiz, korse kullanımı ve bilinçli diyet yaparak en az 10 yıl gençleşmiş bir "Beckhamkarnı"na kavuşmak mümkün.

ERKEK MEMESİ GÖĞÜS OLUYOR: Bu grup erkeklerin en büyük dertleri yazın plajda veya havuzda ya da her yerde göğüslerini saklamak zorunda kalmaları. Çünkü erkekler kadınsı bir göğüs ile dolaşmayı arzu etmiyorlar. Bunu başarmak özellikle lazer "liposuction" ile mümkün. İncecik ve ucunda lazer ucu olan "liposuction" çubukları ile yağlar resmen eriyor. Dokunun oturması ve iyi bir görünüm alması ise birkaç ay alabiliyor.

KADIN KALÇASINDAN KURTULMAK: Genelde kadınlar için sorun olan bu kalça konusu erkek hastalarda da sıkıntı konusu olmaya başladı. Erkeklerde kadınlara göre popodan yağ alınması daha iyi sonuçlar veriyor. 10 yaş fark yaratıyor. Çünkü kas yapısı ve deri altı doku yapısında kadınlara göre farklı (bu nedenle selülit erkeklerde daha az /yok).

KADIN KALÇASINA BREZİLYA KONTÜRÜ: Kadının kendisinden alınan yağlar yine kendi popo bölgesine enjekte edilerek dolgun bir "Brezilya" kontürü elde edilebiliyor. Ama bunun için öncelikle vücutta yeterli yağ olması gerekiyor.

BALDIR PROTEZİYLE OMUZA VATKA: Bazı hastalar, özellikle de erkekler yapısal özelliklerinden dolayı veya geçirdikleri travmaya bağlı oluşan omuz düşüklüğü ve sağ-sol omuz yüksekliği arasında fark oluşturan ortopedik bozukluklar nedeniyle sorun yaşayabiliyor. Ceket omuzdan düşüyor veya tek omzu çökmüş/ düşük görünüyor. Genellikle bir çare olduğunu bilmeden yıllarca vatka kullanarak durumu idare ediyorlar. İlk kez Prof. Dr. Aydın Saray tarafından gerçekleştirilen ve AestheticPlasticSurgery dergisinde yayımlanan yeni bir teknik olarak, normalde baldırı kalınlaştırmak için bu bölgeye konulan baldır protezi deri altından omuz içine yerleştiriliyor. Boyundaki sadece 3 cm uzunluktaki yatay bir izle bu silikon baldır protezi ile çökük omuz karşı tarafla eşitleniyor.

İPLE YÜZ ASMA: Estetik dünyasındaki son gelişmelerden biri, özellikle İspanya'da geliştirilen konili özel ipliklerle "İple Yüz Asma" tekniği. Yüz silüetini oldukça güzel bir şekilde düzelten, sarkan yanakları yukarı toplayan, boynu uygun hastalarda geren ve kaşları da yukarı asan bu konili ipliklerle lokal anestezi altında, belki bir öğle tatilinde bile yüzde sarkmalara karşı "askılamak" mümkün. Misina ipi kadar sağlam olan bu ipler kendiliğinden 1-2 yılda eriyor. Her 2 ucunda birer adet eskiden kullanılan "yorgan iğnesi" gibi ince iğnelerle, 2 vektörlü olarak yanak ya da boyun askılanabiliyor. Sarkan dokuları toplayan, ayakta ve lokal anestezi altında yapılabilen, iz bırakmayan ve ağrılı olmayan bir teknik en az 5 yıl gençleşme sağlıyor.

BURUNA KOLOMBİYA TEKNİĞİ: Burun ucu düşüklüğü burnun diğer kısımlarından memnun olan ama 'Ah burun ucum biraz daha kalkık olsaydı' diye iç geçiren kadınların ve bazı erkeklerin sık dile getirdikleri dertler. Bunun için narkozsuz ve lokal anestezi altında çözümler sunuluyor. İstenilen açı ve yükseklikte -estetik olarak normal standartlarda- burun ucu 90-110 derece burun-dudak açısına yükseltilebiliyor. Ayrıca burun ucu iplerle de askılanabiliyor ve ufak bir dokunuşla büyük bir olumlu görünüm yapılabiliyor. İplerle askılama önce Kolombiya ve sonra Brezilya'dan yayılan ufak bir cerrahi işlem ve burnun sarkan uç kısmı bir dizgin gibi iplerle çekilerek daha rafine bir burun yapılabiliyor.

KARIN GERME KABURGALI MI, KABURGASIZ MI?: Abdominoplasti (karın germe) ameliyatında karnın üstteki kaburgalardan aşağı doğru daha düz ve güzel konturlu uzanması için kaburgalar bazen kısaltılıp bazen de çıkıntılı kısmı kesilebiliyor. Baroudi tekniği olarak da bilinen bu girişimden ameliyat sırasında fazla çıkıntılı olan kaburgalar alınarak üstten aşağı düz bir karın oluşturulabiliyor.

YAĞ ENJEKSİYONUYLA DOLGUN GÖĞÜSLER: Özellikle gelişimsel olarak göğüsleri küçük olan veya doğum gibi yıpratıcı nedenlerle göğüs hacmi kaybı olan kadınların bir kısmında yağ enjeksiyonları ile bu kaybı yerine koymak ya da göğsü büyütmek mümkün. Plastik cerrahi araştırmaları özellikle son birkaç yılda meme protezi kullanmak yerine acaba yağ enjeksiyonları ile göğüslere kontur ve dolgunluk kazandırılabilir miyiz konusunu araştırıyorlar. Yalnız bunu başarmak için kadının normal veya biraz üzerinde kilosu ya da yağı olması gerekiyor. Zayıf kadınlarda bu pek olası değil. Kadınların istemediği yağlardan liposuction ile kurtularak bu yağları istediği yerlerde ve göğüste kullanması oldukça cazip görünüyor. Ancak bu konuda biraz daha ilerlemelerin olması gerekiyor. Çünkü erkek ya da kadın memesi, sırf yağ ile değil, meme dokusuyla da dolu ve meme gibi 3-boyutlu ve küresele yakın biçimli bir cinsel organı dik ve dolgun tutacak kadar yağ desteği sağlamak ve bunu uzun süre devam ettirmek henüz tam başarılmış değil.

Sabah
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst