Bal tüketimi, stresi önlüyor

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.714
Tepki
84.348
Puan
113
Konum
İstanbul
bal-tuketimi-stresi-onluyor-2668909.Jpeg


Bal tüketimi, stresi önlüyor

Stresten korunmak için ılık olarak bal tüketilebilir.

Romanya Arıcılık Enstitüsü Direktörü ve Apiterapi uzmanı Dr. Cristina Mateescu, balın ılık tüketilmesi halinde stresi önlediğini belirterek, ”Balı sıcak tüketmek sakıncalı. Balı sıcak tükettiğiniz zaman vücuda stres yüklemiş oluyorsunuz. Çünkü balda aminoasit vardır” dedi.

Mateescu, yaptığı açıklamada, bal tüketiminin insan sağlığı açısından oldukça faydalı olduğunu belirterek, balın farklı yönetmelerle kullanılabileceğini ifade etti.

Balın vitamin bakımından fakir ancak B vitamini bakımından zengin olduğu anlatan Mateescu, balda az miktarda polen bulunduğunu, bu polenin de bal kadar sağlıklı olduğunu söyledi.

Balda polen yoksa ona bal denemeyeceğini dile getiren Mateescu, ”Balda polen olmak zorundadır. Polen bahar mevsimlerinde fazladır. Ama ilkbahar ile sonbahardaki polen de farklıdır. Hatta balın içerisindeki polenden o balın hangi bölgeye ait olduğunu, analiz ederek öğrenebilirsiniz. Polen sayesinde balı sınıflandırabiliyoruz” dedi.

Dr. Mateescu, balda serbest kolesterol da bulunabileceğini belirterek, bazı balların ****bolizmada önemli görev üstlendiğini ifade etti. Balın sağlık açısından oldukça faydalı olduğunun altını çizen Mateescu, ”Yüksek früktoz ve mısır şurubuyla elde edilen bala, bal denmez. Sağlık açısından gerçek bal tüketilmelidir. Bal, kalp, karaciğer başta olmak üzere birçok hastalığa iyi geliyor” şeklinde konuştu.


”Bal masajı, vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlıyor”

Balın stres üzerinde de etkili olduğunu vurgulayan Mateescu, ”Bal, rahatlatıcı etki olarak sıcak değil ılık bir şekilde tüketilmelidir. Hatta bir bardak su içerisinde bal eritilip, üzerine limon koyup içilebilirse o zaman rahatlatıcı bir etkiye sahip oluyor. Bal tüketimi, uykusuzluğa karşı da iyi geliyor” dedi.

Özellikle balın çeşitli çaylarla birlikte tüketilmesini tavsiye eden Mateescu, şöyle devam etti:

”Ama siyah çay olmayacak. Çünkü siyah çayın karşı etkisi var. Bu sebepten dolayı diğer çaylar içerisine bal koyarak, kullanırsak daha doğru bir iş yapmış oluruz. Siyah çayla birlikte olumsuz etkisi olabilir. Özellikle balla yapılan bir masaj var. Vücuttaki toksinlerin atılması bakımından çok önemli. Toksinlerin vücuttan atılması, stresin azalmasını sağlıyor.”

Balın çok sıcak tüketildiği zaman strese neden olduğunu belirten Mateescu, ”Balın çok sıcak tüketilmemesi gerekiyor. Stresten korunmak için ılık olarak bal tüketilebilir. Sıcak bal stres üzerinde ters etki yapıyor. Hatta balı
sıcak tüketmek sakıncalı. Balı sıcak tükettiğiniz zaman vücuda stres yüklemiş oluyorsunuz. Çünkü balda aminoasit vardır. Sıcak su ve balla birlikte, bu vücutta strese neden olabiliyor” diye konuştu.

Milliyet
 

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.405
Puan
113
Bende ılık sütün içinde seviyorum.Onun harici yiyemiyorum:sinifsinif:
 

felisity

Daimi Üye
Katılım
17 Şubat 2011
Mesajlar
1.551
Tepki
1.778
Puan
113
Konum
ADANA
hamile olduğumdan beri her sabah kahvaltımda vardır mutlaka ama onun haricinde aklıma bile gelmezdi. aslında herşeye çok faydalı. bi akrabam var 75 yaşında hergün balla maske yapıyor yüzüne ve bir tek kırşık bile yok yüzünde. bende yapacam derim hep ama başlamak nasip olmadı tembelliğimden
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.967
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
43
Konum
Almanya
Bali cok severim ama ilik tüketmiyorum, oda sicakliginda oluyor genelde. :9:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst