Bal İle Yapılan Maskeler

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
attachment.php


Kuru ciltler için ballı maske

Bal ve avokado maskesi

Malzemeler:
2 yemek kaşığı avokadonun iç kısmı
2 yemek kaşığı bal
1 yumurta sarısı

Anti-aging özellikli bu maskeyi hazırlamak için bütün malzeleri blendırda karıştırın ya da bir kasenin içinde elinizle ezin. Parmaklarınızla bütün maskeyi yüzünüze ve boynunuza yayın. Bu şekilde en az 30 dakika bekleyin. Tercihe göre bu süreyi daha uzun da tutabilirsiniz. Sonra maskeyi yüzünüzden temizleyin. Bu masekyle cildiniz avakado yağı ve balla beslenecek ve nemlenecek…

Kuru ciltler için ballı maske

Bal ve yumurta maskesi

Malzemeler:
1 yemek kaşığı bal
1 yumurta sarısı
Yarım çay kaşığı badem yağı
1 yemek kaşığı yoğurt

Bütün malzemeleri geniş bir kaba dökün ve çırpın. Ta ki yapışkan ve ağır bir kıvama ulaşıncaya kadar. Maskeyi yüzünüzde 5 dakika kadar tutun ve yüzünüzü yumuşak yüz sabunuyla yıkayın. Bal canlandırır ve pürüzsüzleştirir; yumurta ve badem yağı, cildinize nüfuz ederek nemlendirir; yoğurt ise cildi yeniler ve gözenekleri sıkılaştırır.

Normal ciltler için ballı maske

Elmalı bal maskesi

Malzemeler:
1 elma (çekirdekli kısmıyla birlikte)
2 yemek kaşığı bal

Elmayı çok küçük parçalara ayırın. İçine balı eklediyip iyice ezin. Karışımı buzdolabında 10 dakika bekletin. Maskeyi hafif hareketler yüzünüze bal yapışkan kıvama gelinceye dek iyice yedirin.. Maskeyi yüzünüzde 20 dakika bekletin ve suyla durulayın. Bu maske, cildinizin beslenmesini ve canlanmasını sağlayacak.

Yorgun ciltler için ballı maske

Badem-yoğurt-bal maskesi

Malzemeler:
200 gram kadar yoğurt
10 gram kadar kırılmış badem
2 çay kaşığı bal
2 çay kaşığı buğday tohumu yağı

Tüm bu malzemeleri pürüzsüz bir hamur haline gelinceye dek karıştırın. Maskeyi yüzünüze masajla uygulayın ve 20 dakika kadar bekletin. Ilık suyla durulayın. Cildiniz canlanacak, yorgun görünümü azalacak…

Hassas ciltler için ballı maske

Muz ve bal maskesi

Malzemeler:
Püre haline getirilmiş yarım muz
Bir bardağın dörtte biri kadar sütle pişirilmiş yulaf unu
1 yumurta
Yarım yemek kaşığı bal

Tüm bu malzemeleri karıştırın. Oluşan maskeyi yüzünüze yavaş ve dairesel hareketlerle masaj yaparak yedirin. Bu şekilde 15 dakika bekleyin. Yüzünüzü ılık suyla durulayın.

Yulaf unu yüksek miktarda vitamin ve mineral içerir; cildinizi temizler ve iyileştirir. Muz, A vitamini; yumurta ise lektin içerir ve bu özelliğinden dolayı doğal bir cilt yumuşatıcıdır. Bal ise cildin doğal asit dengesini korumaya yardım eder.

Yağlı ve sivilceli ciltler için ballı maske

Elma-adaçayı-bal maskesi

Malzemeler:
2 yemek kaşığı bal
Yarım çay kaşığı adaçayı
1 elma

Elmanın çekirdeklerini temizleyin ve çok küçük parçalara bölün. Sonra elmayı püre haline getirin. Bal ve adaçayını ekleyin ve pürüzsüz bir hamur kıvamına gelinceye kadar güzelce karıştırın. Karışımı buzdolabında 20 dakika kadar bekletin. Yüzünüze ve boynunuza maskeyi nazikçe sürün. Bu şekilde 30 dakika bekleyin.

Yüzünüzü soğuk suyla durulayın. Yüzünüzdeki ıslaklığı temiz bir havluyla hafifçe aldıktan sonra nemlendirici sürün. Bu sayede cildinizde kalan suyun cildinizin içine girmesini sağlarsınız. Adaçayı; antibiyotik, mantar karşıtı ve sıkılaştırıcı etkisiyle yüzünüzün temizlenmesine yardımcı olur.

Yağlı ve sivilceli ciltler için ballı maske

Peeling etkili bal maskesi

Malzemeler:
4 Aspirin
1 çay kaşığı bal

Aspirinleri küçük bir çay tabağına koyun ve bir iki damla suyla ıslanmalarını sağlayın. Dağılan Aspirin’lerin üzerine balı ekleyin ve iyice karıştırın. Bu karışımı yüzünüze sürün ve 10 dakika kadar bekleyin. Sonra yüzünüzü ıslatıp dairesel hareketlerle yüzünüze masaj yapın. Bu, maskenin peeling safhasına geçmesini, yüzünüzün ölü derilerden kurtulmasını sağlar. Daha sonra yüzünüzü ılık suyla durulayın.

Tüm cilt tipleri için bal maskesi

Bal ve lavanta maskesi

Malzemeler:
1 yemek kaşığı bal
3 damla lavanta yağı

Önce yüzünüzü ılık suyla ıslatın, sonra karıştırdığınız bu malzemeleri yüzünüze hafifçe sürün. Bu şekilde 15 dakika kadar bekleyin. Sonra yüzünüzü ılık suyla durulayın. Bu maske cildinize canlılık kazandırır.


Alıntıdır!
 

Ekli dosyalar

  • Balli-Maskeler-Galeri.jpg
    Balli-Maskeler-Galeri.jpg
    26,2 KB · Görüntüleme: 43

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Bali cok severim, yedigimiz zamanda faydali olur mu acaba? :dusun:
 
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Bence olur; ama maske başka birşey tabii
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst