Duyuruyu Kapat
Hanimefendi: kadınlara özel bir şekilde sağlık, giyim, beslenme, diyet ve benzeri kısaca her konuda destek veriyor. Türkiye'de tek kaynak olma yolunda hızla ilerleyen Hanimefendi.com, üyeler dışında ziyaretçilere açık yapısıyla da paylaşım mantığının hakkını vermeye çalışıyor. Siz de bunun bir parçası olmak istiyorsanız, hemen ücretsiz kayıt olabilir ve aramıza katılabilirsiniz. Sensiz bir kişi eksiğiz... :)
Duyuruyu Kapat
Instagram 180T
Facebook 10K
Twitter 138T

Baklalı pilav

Konu, 'Pilavlar' kısmında nk83 tarafından paylaşıldı.

  1. nk83

    nk83 Admin + Sitenin Hikaye Yazarı

    Kayıt:
    24 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    64.815
    Beğeniler:
    84.063
    [​IMG]


    Baklalı pilav

    6 kişilik

    Baklalı pilav malzemeleri

    2 su bardağı pirinç

    1 kuru soğan

    Tuz

    1 su bardağı iç bakla

    2 çorba kışığı sarı üzüm

    2 çorba kaşığı kıyılmış dereotu

    4 çorba kaşığı zeytinyağı

    Baklalı pilav hazırlanışı

    Pirinci 20 dakika ılık tuzlu suda bekletin. Üzümleri de ayrı bir kasede ılık suyun içinde bekletin. İç baklaları bıçağın ucuyla çizip üzerine tuz serpiştirin. 10 dakika bekletip hafifçe ovalayarak kabuklarını çıkartın. Soğanı soyup zardan ufak doğrayın. Pirinci akan suyun altında yıkayıp suyunu süzdürün.

    Tencerede zeytinyağını ısıtın. Soğanı ekleyip karıştırarak pembeleştirin. Pirinçleri ilave edip yaklaşık 10 dakika kısık ateşte kavurun. Baklaları ekleyip 2 dakika daha karıştırarak kavurmaya devam edin. Dereotunu, suyu süzülmüş üzümleri, tuzu ve 4 su bardağı sıcak suyu ekleyp hepsini birlikte karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.
    Baklalı pilav artık hazır, afiyet olsun.

    Lezzet